RECENSIE: Nu - Spider in a Web

Cover Nu - Spider in a Web
2012-03-08 De uit Emmen afkomstige rockband NU leverde in 2011 hun eerste single af met ‘Berlin’; een lekkere rocker met een vette sound a la Triggerfinger (waar men ook het podium mee heeft gedeeld). Nu, begin 2012, is er dan de eerste E.P. getiteld: Spider in a Web, bestaande uit 5 solide rocknummers. Gelijk even melden: De E.P. ziet er mooi verzorgd uit en het cover artwork springt gelijk in het oog. Het comic-achtige design komt van kunstenaar Enrico Galli uit Rome.

Eerder dit jaar verscheen de titeltrack al met bijbehorende videoclip op het wereldwijde web; een pittig rocknummer met een pakkend refrein en harde gitaren. Een song waarover is nagedacht en dat ook een meer dan behoorlijke muzikaliteit laat horen. En dan is het feit dat de tekst niet één van de betere is nog best te accepteren.

Ja, het schijfje knalt meteen uit je speakers. Dit komt mede door de vette mastering van Martijn Groeneveld (o.a. Destine, Face Tomorrow, A Balladeer). De introtekst Heaven Equals Hell and Vice Versa loopt op een spannende manier over in de eerste echte song, de eerdergenoemde leadsingle.

Helaas gebeurt er voor de rest niet al teveel spannends op dit schijfje. Wel heeft elk nummer een goed en catchy refrein en staat het muzikaal gezien ook als een huis. De zang van Hans Grondel is sterk genoeg om de rocksongs te dragen. De invloeden van de band (Muse, Foo Fighters, etc) zijn duidelijk aanwezig, maar dat is niet erg.

Helaas zijn er wel wat mindere punten; tekstueel is het allemaal niet zo denderend en ook mocht er wel wat meer afwisseling tussen de nummers zitten, misschien een idee voor de eerste volwaardige cd? Evengoed is de basis wel gelegd voor een mooie muzikale carrière.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Nu Label:DRC Entertainment
Cover Chairlift - Something

Chairlift - SomethingBij het debuutalbum Does You Inspire You was Chairlift nog een trio, maar...

Cover Eskimo Callboy - Bury Me In Vegas

Eskimo Callboy - Bury Me In Vegas Wil je je als band nog onderscheiden dan moet je of met weergaloze songs...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT