RECENSIE: Playstation 2 - Buzz! - De Muziekquiz

Buzz-Playstation2
2006-02-10 Ben jij een hardcore gamer met een Playstation2? Dan is dit helemaal niks voor jou! Je hebt voor dit spel namelijk een groepje vrienden nodig dat fysiek aanwezig is in jouw huis. Brrrr...

Ben je een muziekliefhebber met een sociaal leven? Koop dan een playstation2 met Buzz! Helemaal leuk wordt het als je wel eens mee doet aan popquizen. Dan hoef je vanaf nu niet meer te wachten op de zondagmiddag.

Zo viel een deel van de crew van Festival/Podiuminfo op een woensdagavond mijn stulpje binnen met de spel-dvd, 4 buzzers en een paar sixpacks bier.
Tot de tanden bewapend met muzikale kennis, uitzonderingen daargelaten, werden wij door een assistent van superster presentator Buzz naar binnen geleid. Zij stelt de kandidaten een paar snelle vragen over de lengte en inhoud (nieuwe, oude, alle muziek) van de quiz. Vervolgens kunnen er karakters gekozen worden die verdacht veel op echte personen uit de showbizz lijken.

Het eerste hoogtepunt van het spel, zeker na wat drankjes, is het kiezen van een geluid voor de buzzer. Met vier mensen tegelijk door de vele geluiden scrollen is ronduit hilarisch. Ook leuk is dat je personage een paar standaard kreten met bijpassende maniertjes kent, waarmee je je medespelers naar hartelust kunt irriteren. De quiz zelf zit erg goed in elkaar, het niveau van de vragen is precies goed, zodat iedereen die iets van muziek weet mee kan doen. Aangezien je dit leest op een muzieksite, zit dat wel goed neem ik aan... Het meerendeel van de 1000 fragmenten is van goede kwaliteit, ondanks dat alles opnieuw ingespeeld is voor deze quiz. Bij deze fragmenten zijn bovendien 5000 vragen verzonnen.
De quiz bestaat uit verschillende rondes, afhankelijk van het aantal spelers en de gekozen spelduur. De rondes zijn voldoende afwisselend om de quiz boeiend te houden en vragen behalve muziekkennis ook reactievermogen en tactiek. Zo is er bijvoorbeeld de bommenronde waarbij de spelers een tijdbom in handen krijgen die pas mag worden doorgeschoven naar de volgende speler op het moment dat een vraag goed beantwoord is. Vooral leuk omdat de zwakste schakel onherroepelijk aan het licht komt. Tot ziens. Je kunt je slachtoffer ook gericht kiezen door in de doorschuifronde een vraag aan een speler toe te wijzen. Om te voorkomen dat de beste leerling van de klas wint met ruime voorsprong, kunnen in een andere ronde alle punten weer door medespelers worden afgenomen. Alles wordt steevast voorzien van veel te grappig bedoeld commentaar door Buzz, de quizmaster en zijn assistente. Als klap op de vuurpijl krijgt de winnaar aan het einde een fantastische prijs.

Dit klinkt allemaal wel aardig, maar het is echt verrassend leuk! Dus probeer het gewoon zelf, je krijgt in ieder geval veel vaker mensen over de vloer. Het spel is ook nog eens zwaar verslavend. Het werd dan ook veel te laat voor een doordeweekse dag. Er is inmiddels een vervolg in aantocht, dus zorg dat je de buzz niet mist!

Bezoek de Buzz Website
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Playstation 2 Label:Sony Playstation
DOA4

XBOX 360 - Dead Or Alive 4Sinds de conversie van dé klassieke arcade-fighter Streetfighter II naar de...

Snakes & Sirens

Snakes & Sirens - Sailor's Story Het is bijna twee jaar geleden dat Snakes & Sirens is opgericht. Uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT