RECENSIE: Alcoholic Faith Mission - Ask Me This

Cover Alcoholic Faith Mission - Ask Me This
2012-04-22 Eerst even over de bandnaam. Wie noemt zijn band in vredesnaam Alcoholic Faith Mission? Dat verzin je toch niet? Maar goed, “What’s in a name?”, schreef Shakespeare ooit en gelijk heeft ie natuurlijk, het gaat om de muziek.

Alcoholic Faith Mission debuteerde in 2006 met het album Misery Loves Company en brak op bescheiden schaal door met de opvolger 421 Wythe Avenue. Na nog een langspeler en een download-only EP is Ask Me This het vierde album van het Deense sextet. Hierop horen we avontuurlijke indiepop met een psychedelisch randje en veel variatie. De band noemt in de bio de wijk Brooklyn als inspiratiebron, en de Denen hebben inderdaad wel wat meegekregen van de avontuurlijke spirit die veel bands uit dat deel van New York kenmerkt.

Ask Me This opent met een Beach Boys-achtige koorpartij en ook in andere songs zitten leuke koortjes. Ook doet de band veel andere leuke dingen met de vocalen en dit geeft de songs net even iets extra’s. Luister bijvoorbeeld maar eens naar ‘Into Pieces’. In deze song wordt een zangpartij verknipt en hier achter horen we opnieuw een koor. Samen met de prominente piano levert dit een heel mooie resultaat.

In het wat psychedelische ‘Alaska’ is de zang juist voorzien van een kraak, die een shoegazer-achtig effect geeft. De titeltrack is een rustig pianonummer, dat refereert aan Kate Bush, maar ook wel aan CocoRosie. ‘We Need Fear’ is een wat slepende track, die naar het eind toe net iets heftiger wordt. Opvallend is hier vooral de drumpartij, die aan het begin van de song alle kanten op gaat en aan het eind juist de spanning opvoert door een strak ritme. Na deze wat sombere track, eindigt Ask Me This met de uitgelaten, zomerse song ‘Throw Us To The Wolves’, die muzikaal gezien niet helemaal aansluit bij de titel.

Ask Me This is een leuke plaat. Er is veel variatie en de band durft op avontuur te gaan, zonder dat er onnodig moeilijk wordt gedaan. Niet alle songs zijn even sterk, maar vervelen doe je je zeker niet. Het blijft jammer van die bandnaam, maar met de muziek van Alcoholic Faith Mission is weinig mis.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Alcoholic Faith Mission Label:News
Cover Surface Noise - Curling The Waves Fantastic

Surface Noise (NL) - Curling The Waves FantasticNee maar, wat ontzettend hip! Een diskette om je muziek op te zetten....

Cover Pond - Beard, Wives, Denim

Pond - Beard, Wives, Denim Vanaf de eerste gitaarklanken weet je het zeker, deze jonge honden weten hoe...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT