RECENSIE: Bobby Kingsize - No. 1

Bobby Kingsize
2006-03-20 Op hun eerste volwaardige album, simpelweg getiteld Nr. 1, dendert Bobby Kingsize elf nummers lang als een stoomwals over je heen. De spetterende riffs en uitnodigende refreintjes vliegen je om de oren bij dit Utrechtse kwartet. “I told you baby I’m rock & roll!” klinkt het in Told You Baby, en daar is geen woord van gelogen.

Oke, het is natuurlijk verre van uniek wat de band hier voorschotelt. Danko Jones, The Hellacopters, AC/DC en talloze andere gelijkgestemde zielen zijn namelijk nooit ver weg. Maar dan is het dus extra knap dat Bobby Kingsize vaak nauwelijks onderdoet voor zijn voorbeelden. De band speelt zo strak als een kippenkontje, en weet zijn liedjes regelmatig te voorzien van de nodige aanstekelijke melodieën. Bovendien wordt de dynamiek binnen de liedjes nooit uit het oog verloren. En dan hebben we het nog niet eens over de heerlijk rauwe rock & roll stem van zanger/gitarist Rutger Hoff. De manier waarop hij Get Down afsluit met een gigantische oerschreeuw dwingt echt respect af. Bij deze dus!

Als ik dan toch een kritiekpuntje mag uiten: volgende keer een vettere productie graag! De drums zouden veel meer in-your-face mogen (nee, moeten!) klinken, en het geheel klinkt nog wat dun. Maar dat zou slechts de slagroom op de taart zijn.

Deze jongens slepen je met deze heerlijke CD met gemak door je na-winterse depressie heen. Om zanger Rutger nog maar eens aan te halen: “Baby you set my soul on fire, I know you like it, don’t deny it!”. Yeah baby!
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Bobby Kingsize Label:Eigen Beheer
Serpent Obscene

Serpent Obscene - Chaos Reign SupremeNa de oprichting van Serpent Obscene in 1997 brachten de jongens twee demo’s...

D'r Sjaak

D'r Sjaak - Schijnheiligen D'r Sjaak. In Heerlen. In Heerlen kun je ook wonen. Daar is D'r Sjaak het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT