RECENSIE: Ignite - Our Darkest Days Live

Cover Ignite - Our Darkest Days Live
2012-06-29 De recensie op deze website van het album Our Darkest Days (2006), heeft niet zoveel om het lijf. De recensent schrijft in krap vier alinea’s dat de plaat zeker weten in zijn jaarlijstje komt en hij geeft de plaat 4,5 ster. Dat zegt eigenlijk al genoeg. Hij had destijds zes jaar gewacht op nieuw studiomateriaal van Ignite en werd –net als iedereen– weggeblazen door deze prachtplaat. Ignite, opgericht in 1993 en afkomstig uit het zonnige Orange County, deed met die plaat weer een flinke duit in het zakje van de melodieuze hardcore. Daarbij kwamen de meeste credits voor Zoli Teglas, die met zijn krachtige cleane zang een flinke stempel drukt op het geluid van de band. Dat de band ook op deze plaat stevig hun mening liet horen en politiek geëngageerd was, mocht geen verrassing zijn.

Inmiddels zijn we al weer zes jaar verder en brengt Ignite hun eerste live DVD uit. Op deze DVD is een live registratie te zien van een show die de band in Leipzig speelde in 2008. De DVD bevat dan ook voornamelijk nummers van het album i>Our Darkest Days en heet Our Darkest Days Live. Zoals hiervoor aan de orde is gekomen, staan die nummers als een huis. Live is dat niet anders. Daar komt bij dat de band ontzettend strak speelt en dat Zoli zijn zangkwaliteiten ook live waar maakt. Vanzelfsprekend komen ook een aantal klassiekers aan bod. Te horen en te zien zijn onder andere ‘Who Sold Out Now’, ‘A Place Called Home’, ‘In My Time’, ‘Embrace’ en U2 cover ‘Sunday Bloody Sunday’. Tot slot zien we nog iemand van de Sea Shepherd Conservation Society, die het publiek oproept een t-shirt bij hem te kopen, en brengt de band een aantal nummers akoestisch ten gehore. Een en ander is in beeld gebracht op een wijze die niet afwijkt van de live registraties die vandaag de dag vrijwel elke band uitbrengt.

Het meest relevante bonusmateriaal is de half uur durende making of van het album Our Darkest Days. Dit is overigens meer een documentaire geworden over de bandleden en hoe de band zich ontwikkeld heeft. Dit is een leuk extraatje voor de fans. Een minpunt is dat met name bij het eerste deel van de interviews de achtergrondmuziek te hard is. Dat leidt de aandacht af en is overbodig. Opmerking verdient nog dat de DVD ook in een limited edition uitkomt, met een cd met de geluidsopnamen van de show.

Our Darkest Days Live is een rechttoe rechtaan live DVD van een (hardcore) band. Degelijke opnamen, maar niets verrassends of opvallends. Een DVD met een tour van vier jaar geleden voelt wat overbodig en achterhaald. Velen zullen meer zitten te wachten op nieuw werk van Ignite. Als je de band live aan het werk wil zien, kun je het eerste weekend van augustus beter naar Geuzenpop in Enschede gaan!
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Ignite Label:Century Media
Cover Karma's Lab - Karma's Lab

Karma's Lab - Karma's Lab Karma's Lab is een viertal uit Heerhugowaard. Na winst in de bandwedstrijd...

Cover Drive Like Maria - Drive Like Maria

Drive Like Maria - Drive Like Maria De Nederlands-Belgische band Drive Like Maria is anno 2012 uitgegroeid tot...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT