RECENSIE: Still Flyin' - On a Bedroom Wall

Cover Still Flyin' - On a Bedroom Wall
2012-07-02 Still Flyin’ schijnt een heuse feestband te zijn. Een bont gezelschap dat een groots feestje bouwt op het podium. Niet te serieus en geënt op reggae en ska. Daarbij kan het voorkomen dat er bijna dertig muzikanten meedoen. Op cd waren ze echter nooit in staat om die uitbundigheid te vatten.

Naast de vrolijkheid is van het ska-eske feestgebeuren niets te bespeuren op On A Bedroom Wall. De jaren ’80 herleven niet, ze zijn nooit weggeweest als je dit album hoort. De band uit San Francisco geeft de donkere stijlen van Depeche Mode en New Order een bijzonder zonnige injectie. De new wave basloopjes zijn overal, evenals de elektronische snaredrums en synths. Dat pakt op zijn best uit als gezellige Amerikaanse pop en op z’n slechtst als achterhaalde deuntjes die niet blijven hangen. ‘Travelin Man’ is een mooi voorbeeld. Het is de donkere sfeer van new wave op zijn kop gezet door de huisband van een cocktailbar. Huey Lewis & The News doen The Cure, of zoiets.

Er is afwisseling in de vorm van dromerige electropop nummers als ‘Take These Streets’ en ‘Surrender To Me’. ‘Cleat Talking’ daarentegen gaat weer meer richting de houterige 80’s funk. Van alles wat, maar wel gedateerd. We hebben het allemaal al gehoord en dat al snel zo’n 25 jaar geleden. In dat opzicht zijn tracks als ‘Spirits’ en ‘Big Trouble In Alabama’ vermakelijk. Het is zo authentiek dat je moeilijk kan beoordelen of het vergeten opnames zijn of nieuw materiaal.

Live zal de band ongetwijfeld haar reputatie waarmaken, want een gezellig feestje is zeker te geven met dit materiaal. Blazerssectie erbij en de act is compleet. Op cd mis je de performance en is het weinig spannend. Het in een keer beluisteren van de cd levert dan ook weinig memorabele momenten op. Het klinkt allemaal wel lekker, maar that’s it.
Recensent:Jasper Wognum Artiest:Still Flyin' Label:Good to Go
Cover Pieter Nooten - Surround Us

Pieter Nooten - Surround Us ”Pieter is more influenced by the depth and beauty of the simplest Bach...

Cover Human Woman - Human Woman

Human Woman - Human Woman Human Woman is een project van de IJslanders Jon Atli Helgason en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT