RECENSIE: Don Niño - In The Backyard Of Your Mind

Cover Don Niño - In The Backyard Of Your Mind
2012-08-11 Hij zit al ruim twintig jaar in het vak en toch is het niet onlogisch als deze man je totaal is ontgaan. Nicolas Laureau, alias Don Niño, houdt zich niet met de meest publiekvriendelijke muziek bezig. Zo zit hij al jaren in de instrumentale space-rockband NLF3, en heeft hij daarvoor muziek gemaakt met het alternatieve Prohibition. Inmiddels is hij aanbeland bij solo-lp nummer vier, In The Backyard Of Your Mind.

In tien nummers en een bonus-track (die vreemd genoeg middenop de cd staat) neemt Don Niño je mee in zijn psychedelische muziekwereld en gunt hij de luisteraar een kijkje in de “backyard of his mind”, zo je wilt. Dat betekent een potpourri van indiepop, folk en lo-fi. Don Niño’s zang is af en toe net een verlengstuk van zijn instrumentalen.

In The Backyard Of Your Mind begint veelbelovend met ‘Everything Collapsed All Right’. Het klinkt wel wat als het meer experimentele werk van The Beatles. Ook de drie nummers daarna zijn prima songs. ‘Beats’ lijkt instrumentaal op Radiohead. Het niveau ligt dus hoog.

Maar het duurt niet lang voordat Don Niño de aandacht van de luisteraar verliest. Laureau bewijst, mocht dat na twintig jaar nog nodig zijn, een goed muzikant te zijn, die met relatief weinig middelen sterke muziek kan maken. Maar er zijn weinig nummers op In The Backyard Of Your Mind die een sterke indruk achterlaten en de meeste ben je na het afspelen meteen weer vergeten. Niet slecht, maar ook niet heel interessant. Helaas, maar na twintig jaar gaat Don Niño ook met zijn nieuwste album geen nieuw publiek scoren. De fan die al fan was, zal echter blij zijn met nieuw solowerk van de Fransman.
Recensent:Rutger Otto Artiest:Don Niño Label:Eigen Beheer
Cover Les Jupes - Modern Myths

Les Jupes - Modern Myths Les Jupes is een Franse naam voor een Canadese band, die in het Nederlands...

Cover Rozi Plain - Joimed Sometimes Unjoined

Rozi Plain - Joined Sometimes Unjoined Rosalind Leyden? Bij muziekliefhebbers zal dan over het algemeen geen lichtje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT