RECENSIE: Eaden - The Road

Cover Eaden - The Road
2012-11-08 Eaden is een band rondom singer-songwriter Roland Verstappen en zangeres Karin Poell. Erg bekend zijn ze nog niet, maar hun tweede album The Road is al een feit. Dit keer uitgebracht op een label en met diverse gastmuzikanten om hun nummers de nodige Europese Folk-uitstraling mee te geven. Deze diverse mix van muziekmakers zorgt dan ook voor een eigenaardige verzameling liedjes.

Het album begint met een redelijk uptempo nummer: ‘Rhythm Of The Heart’. Een nummer wat precies past bij de gedachte aan folkmuziek, inclusief swingende banjo-intro. Hierna wordt er meteen gas teruggenomen met ‘Blackbird’s Dream’: een prachtig liedje wat niet zou misstaan in de soundtrack van een dromerige fantasiefilm. Met name de toonvaste, hoge uithalen van de zangeres en de langzaam aanzwellende accordeonpartijen zijn opvallend.

In het vervolg van het album komen er uit het niets Oosterse invloeden langs, evenals reggae-riffs, zigeunersounds en nummers die door vioolpartijen net geen popsongs zijn. Deze combinatie zorgt voor een wat rare reeks liedjes welke door hun verschillende thema’s geen echt geheel vormen. Vreemde eend in de bijt is ‘Keeper Of The Flames’, waarin op elektrische gitaar een bijna vals klinkend intro wordt gespeeld. Het instrument valt echt uit de toon. Dit in tegenstelling tot de titelsong, waarbij de subtiele noten juist wel het plaatje compleet maken. Tevens kunnen de duetten van Verstappen en Poell richting het einde van de plaat erg geslaagd genoemd worden.

Eaden timmert met hun tweede plaat aan de weg en schuwt het gebruik van vele gastmuzikanten en instrumenten niet. De zeer zuivere zang en verschillende fraaie klanken zijn hoogtepunten op een album met teveel verschillende muziekstijlen. Hierdoor is er weinig opbouw en lijkt het geheel nogal samengeraapt. De plaat bevat net te weinig pakkende liedjes om continue geboeid te blijven luisteren. Ondanks dat is The Road een aardige plaat, niets meer en niets minder.
Recensent:David van der Lof Artiest:Eaden Label:Continental Record Services
Cover Rigby - Fire & Ice & Sugar & Spice

Rigby - Fire & Ice & Sugar & SpiceOktober van dit jaar stond in het teken van Rigby . Althans, voor henzelf en...

Cover Richard Walters - Regret Less

Richard Walters - Regret Less In tijden van crisis stokken de geldkraantjes nogal eens in de hedendaagse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT