RECENSIE: Placebo (UK) - B3

Cover Placebo - B3
2012-11-11 Het laatste wapenfeit van Placebo, het album Battle For The Sun, is alweer ruim drie jaar oud. Daarna verscheen nog wat livemateriaal en een verzameling B-kanten, maar geen nieuw werk. Eerder dit jaar dook de band echter de studio in om te gaan werken aan het zevende studio-album, dat in maart 2013 moet verschijnen. Om het geduld van de fans niet al te veel op de proef te stellen, verschijnt er echter nu alvast een EP met vijf nieuwe nummers.

B3 trapt venijnig af met de titeltrack. Eerst horen we alleen een synthesizer, maar even later komen gitaar, drums en bas erin en volgt een typisch Placebo-nummer. Het synthesizerthema waar het nummer mee begint, loopt steeds door en voorziet het nummer van een leuke onderlaag. ‘I Know You Want To Stop’ is wat meer open, maar rockt net zo lekker als ‘B3’.

Hierna neemt de band wat gas terug in ‘The Extra’. In deze song zingt frontman Brian Molko vertwijfeld: ”If I am an extra in the film of my own life, then who the hell is the director. If I am an extra in the film of my own life, will someone please turn off the camera?”. ‘I Know Where You Live’ begint vrij rustig en wordt vervolgens mooi opgebouwd naar een behoorlijk hard einde. Afsluiter ‘Time Is Money’ is dan weer rustiger, maar vooral het eind van deze song is wel groots en behoorlijk meeslepend.

De muzikale lijn die Placebo al vanaf het titelloze debuutalbum volgt, wordt ook op deze EP gewoon doorgetrokken. Het drietal rond Brian Molko doet waar ze goed in is en daarin zit zowel de zwakte als de kracht van de band. Vernieuwing hoef je van Placebo niet te verwachten, maar de band levert wel altijd kwaliteit en dat laatste geldt ook zeker voor B3. Laat die zevende plaat maar komen!
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Placebo (UK) Label:Universal Music
Cover Joy as a Toy - Dead As Dodo

Joy as a Toy - Dead As A Dodo/ValparaisoIn ons land zijn ze nog onbekend, maar in de scene van thuisstad Brussel is...

Cover Devin Townsend Project - Epicloud

Devin Townsend Project - Epicloud Workaholic Devin Townsend gunt ons amper de tijd om op adem te komen. Na het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT