RECENSIE: Join The Cavalry - Join The Cavalry EP

Cover Join The Cavalry - Join The Cavalry EP
2013-01-15 Ook zo benieuwd wat er met zangeres Astrid Kunst is gebeurd? Na het televisieprogramma Rock Nation waarin uit twintig muzikanten een nieuwe superband zou moeten ontstaan, bleef het angstvallig stil. De uiteindelijke band, Stereo, bracht slechts een album uit en stopte in januari 2011. De zangeres vond onderdak bij de nieuwe groep Join The Cavalry, die nu zijn eerste EP naar buiten brengt.

Zang, bas, gitaar en drums. Alle benodigdheden voor een (rock)band. Maar in dit geval is dat niet genoeg. Join The Cavalry beukt er namelijk flink op los met twee gitaristen en twee drummers. Hierdoor klinken de vier nummers, los van het feit dat ze goed geproduceerd zijn, lekker vol en ruw tegelijk. De rocksound is compleet door het rauwe randje in Astrid’s stem, wat voornamelijk bij de uithalen goed hoorbaar is.

‘Dust On Your Face’ bevat een lekker gitaarrifje en interessante tempowisselingen. Het is hierdoor wat aantrekkelijker dan het langzamere openingsnummer ‘Dirty Dog’. Dat de groep niet altijd vol gas hoeft te gaan, is te horen in het grotendeels akoestische ‘Rosie’. Het rauwe randje in de zanglijn maakt plaats voor een fraai gevoelig geluid. Verderop in het nummer verschijnt zelfs een vrolijk, countryachtig melodietje. Heel anders dan de andere tracks, maar een welkome afwisseling.

Een viertal nummers is te weinig om te voorspellen wat deze nieuwe rockband ons in de toekomst gaat brengen. Het eerste resultaat biedt in ieder geval goed klinkende, rechttoe rechtaan rocksongs. De echt unieke elementen ontbreken echter nog. Het is te hopen dat het Kunst en de anderen nu wel lukt om een groter publiek te bereiken. Als ze het slagwerk live net zo strak spelen als de drummers van Joe Bonamassa tijdens zijn Royal Albert Hall concert, moet Join The Cavalry in ieder geval een heel eind komen.
Recensent:David van der Lof Artiest:Join The Cavalry Label:Eigen Beheer
Cover Christopher Green - Carnival Of Rust

Christopher Green - Carnival Of RustWie de afgelopen tijd op heeft gelet bij de afleveringen van De Beste...

Cover The Scantharies - The Scantharies

The Scantharies - The Scantharies Het verhaal achter The Scantharies is apart. Muzikaal brein achter de act...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT