RECENSIE: Blood Red Shoes - Water EP

Cover Blood Red Shoes - Water EP
2013-01-26 Als opmaat naar het vierde album van Blood Red Shoes, brengt het duo uit Brighton deze maand de Water EP uit. Waar album In Time To Voices, dat een jaar geleden uitkwam, een relatief gepolijst geluid liet horen, wil het tweetal met de nieuwe EP vooral rauw zijn.

Sinds 2008 is Blood Red Shoes een graag geziene gast in Nederland. Het debuutalbum Box Of Secrets bracht de band dat jaar naar Pinkpop en Lowlands en sindsdien heeft de band elk jaar ergens in Nederland het podium beklommen. Van Mezz tot Paradiso, van de Oosterpoort tot de botanische tuinen in Utrecht. Maar het derde album van de band ging eigenlijk stilletjes voorbij.

Het trucje was een beetje uitgewerkt, zo leek het. En dat de bloedmooie Laura-Mary Carter en Steven Ansell enigszins gas terug hadden genomen werkte wellicht ook niet hun voordeel. Op de Water EP probeert de band in drie tracks alle schade goed te maken. En naast deze EP komt er ook nog een splitsingle met de schreeuwlelijkerds van Pulled Apart By Horses, waarop de bands elkaars nummers coveren. Het moet weer steviger.

En dus is de productie is nog nooit zo modderig geweest en zijn de gitaarriffs stevig en bij vlagen blues-achtig, met name in ‘Red River’. Maar qua melodieën en songstructuren blijven de drie nummers op de EP achter bij het eerdere werk van de twee Britten. De kracht van het tweetal, simpele maar pakkende refreintjes, wordt amper benut. De nummers zijn niet catchy en beklijven maar moeilijk.

Een EP is vaak een leuk tussendoortje, waar bands ruimte benutten om te experimenteren. Maar deze EP van Blood Red Shoes is niet bijzonder leuk en van experiment is zeker geen sprake. Deze drie nummers doen niemand kwaad, maar niemand had ze gemist als ze nooit waren uitgebracht.
Recensent:Jelger Woudstra Artiest:Blood Red Shoes Label:Cooperative Music
Cover Mister and Mississippi - Mister and Mississippi

Mister and Mississippi - Mister And MississippiHet kan snel gaan. Van schoolband op de Herman Brood Academie tot hoog...

Cover Blockheads - This World Is Dead

Blockheads - This World Is Dead Frankrijk, grindcore, death metal, 33 minuten, 24 nummers (de laatste track...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT