RECENSIE: Doug MacLeod - There`s A Time

Cover Doug MacLeod - There`s A Time
2013-04-06 Doug MacLeod is een blues-artiest van de oude stempel. Een man die slechts begeleid door een drummer en bassist zijn verhaal doet. Een man die zich in het boekje verontschuldigt omdat de songteksten soms tijdens zijn optredens veranderen. Bovenal iemand die het presteert om in twee dagen tijd een ontzettend heerlijk album op te nemen. Het is waarschijnlijk ook niet voor niks dat MacLeods nummers gespeeld zijn door grote blues-namen als Albert King, Albert Collins en Joe Louis Walker.

Doug MacLeod laat op There’s A Time horen dat er weinig nodig is voor een goede plaat. De zanger en gitarist wisselt zijn gezongen gedeeltes af met enkele solo’s op zijn gitaar. Hierbij maakt hij regelmatig gebruik van de jankende slidetechniek. Het meest wordt er misschien nog wel gebruik gemaakt van bijzonder goed getimede stiltes. Regelmatig laat hij tussen zijn gitaartonen door deze korte stiltes vallen. Het zijn juist deze momenten waarmee Doug MacLeod je aandacht weet vast te houden.

Met deze simpele opstelling weet Doug MacLeod zelfs van het eenvoudigste verhaal een zinderende versie te maken. In ‘Dubb’s Talking Religion Blues’ wordt een ontmoeting tussen Doug en iemand die met hem over Jezus wil praten woordelijk herhaald. De discussie over religie zou uit een willekeurig kroeggesprek gehaald kunnen zijn. Dankzij MacLeods timing en de zachte begeleiding hypnotiseert het verhaal bijna.

Een kunstje dat op bijna elk nummer herhaald wordt. Dat maakt There’s A Time dan ook geen spannend album. Het is echter wel een plaat die het verdient om vaak gedraaid te worden. Het lukt weinig mensen om zo gemakkelijk je aandacht vast te houden. De enkele optredens die Doug MacLeod binnenkort gaat geven op kleine dorpspodia moeten dan ook een bijzondere belevenis zijn!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Doug MacLeod Label:Broere Promotion
Cover Beans & Fatback - With Skin Attached

Beans & Fatback - With Skin AttachedToen Beans & Fatback met de plaat Finger Licking Good kwam leek het...

Cover Supra Naturals - Wild Education

Supra Naturals - Wild Education Met hun in 2012 uitgebrachte EP als basis pakten ze reeds de Haagse Popprijs...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT