RECENSIE: Supra Naturals - Wild Education

Cover Supra Naturals - Wild Education
2013-04-12 Met hun in 2012 uitgebrachte EP als basis pakten ze reeds de Haagse Popprijs en speelden ze op meerdere Nederlandse festivals. Drie mannen vormen Supra Naturals, een drum ’n bass- en rockband in de stijl van The Prodigy, maar dan uit Nederland!

Het geluid van het debuutalbum Wild Education bestaat uit strakke drumpartijen, vervormd elektrisch gitaargeluid en een verscheidenheid aan elektronische sampletjes die soms uit een Skrillex-productie lijken te zijn weggelopen. Er zijn verder niet al te veel dubstep elementen aanwezig. De nadruk ligt dan ook vooral op het hoge tempo, vergezeld door bijna gerapte songteksten en synthesizersounds.

De track ‘Plan 9’, hiervoor ook verschenen als single, doet denken aan Pendulum’s ‘Propane Nightmares’. Verderop zit een intro dat juist weer wat weg heeft van ‘Firestarter’ van The Prodigy. Het is dan ook geen echte verrassing dat de Britse Dave Pemberton, bekend van laatstgenoemde band, het album heeft gemixt. Alles is goed in balans en het geheel klinkt gewoon erg professioneel.

De twaalf songs op Wild Education beuken als een gek en moeten live dan ook fantastisch klinken. Niemand die dan met beide benen op de grond blijft staan. Wel is het zo dat in elk liedje vol op het gaspedaal wordt getrapt en er vrijwel geen ruimte is voor een adempauze, afgezien van een rustig intro hier en daar. Maar het klinkt allemaal zo lekker dat ik dit de heren vergeef, zeker tijdens het stampende ‘Recharge’. Ironische naam trouwens, alsof je even de tijd zou krijgen om de batterij weer op te laden.

Luisterend naar Supra Naturals’ debuutplaat ga ik me bijna afvragen hoe zoiets uit Nederland afkomstig kan zijn. Het is een heerlijk energiek album, dat drum ’n bass ritmes combineert met stevig gitaarwerk en toffe soundloops. Echt in een hokje plaatsen is dus moeilijk maar dat hoeft gelukkig ook helemaal niet. Laat ze deze zomer nog maar eens wat festivals aandoen: eens kijken hoe die tenten uit hun dak gaan.
Recensent:David van der Lof Artiest:Supra Naturals Label:Rough Trade Distribution
Cover Doug MacLeod - There`s A Time

Doug MacLeod - There`s A Time Doug MacLeod is een blues-artiest van de oude stempel. Een man die slechts...

Cover Cheatahs - Extended Plays

Cheatahs - Extended Plays Uit Canada, Duitsland, Engeland en de Verenigde Staten komen de bandleden van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT