RECENSIE: Voltage - Voltage EP

Voltage
2014-01-10 Voltage is een Nederlandse rock ’n roll band. Met haar eerste EP wil ze ongetwijfeld een overtuigend visitekaartje afgeven. De groep won de Clash of the Coverbands met nummers van ZZ Top, Status Quo en Gary Moore. Een geluid dat ook de basis vormt voor de eerste EP. Een project waarmee Voltage de verwachtingen hoog weet te leggen.

De instrumenten worden met veel energie bespeeld. De heren rock ‘n rollen zich op top snelheid door de vier nummers tellende EP heen. De gitaren gieren enkele malen met volle snelheid uit de bocht. Ook de andere instrumenten worden krachtig ter hande genomen. Het tweede nummer ‘Have you seen the weather outside’ is een heerlijke boogie nummer. De geest van Status Quo vliegt dwars door het nummer heen alle kanten op. Ook de Gary Moore cover ‘Bad For You Baby’ is voorzien van dit Status Quo vleugje. Het geeft het nummer een verrassende en goed aanvoelende bewerking.

Helaas heeft de zanger niet een overtuigende stem. Waarbij Voltage muzikaal meer dan overeind blijft staan ontbreekt het de zanger aan een overtuigende kracht. Op alle vier de nummers ben je als luisteraar regelmatig aan het wachten op het volgende instrumentale gedeelte.

Desondanks overtuigt de Voltage EP zeker. De band bewijst ijzersterke boogierock ten gehore te kunnen brengen. Daarbij blijven de arrangement van de eigen geschreven nummers overeind staan tegenover de covers. Dat maakt dat het gezelschap verwachtingen creëert voor een eventueel debuutalbum. Een degelijke aanvulling op de verscheidene festivalpodia moet zeker in het verschiet liggen voor Voltage!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Voltage Label:Eigen Beheer
Cover Rae & Christian - Mercury Rising

Rae & Christian - Mercury RisingLook who's back! Na een lange stilte van elf jaar zijn de Britse...

Cover Ze Mannschaft - Gosu Ckac Ock!

Ze Mannschaft - Gosu Ckac Ock! De Amsterdamse band Ze Mannschaft , een knipoog naar onze Oosterburen die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT