RECENSIE: Tiger Army - Early Years EP

2002-10-13 Tiger Army heeft nog maar één keer in Nederland opgetreden. Toch heeft het drietal dankzij haar platendeal met Hellcat ook hier de status van een van de bekendste psychobilly bands verworven. Hoewel dat ene optreden ronduit slecht was, breidt de fanschare zich gestaag uit. De twee uitgebrachte albums zijn namelijk gevuld met heerlijke uptempo psychonummers met een dikke punkrand.
In den beginne, toen zanger en gitarist Nick 13 nog met twee andere bandleden optrad, bracht Tiger Army een EP met de drie nummers 'Temptation', 'Jungle Cat' en '20 Flight Rock' uit. Er werden er destijds maar vijfhonderd van gemaakt, waardoor je nu alleen nog voor belachelijke prijzen op Ebay terecht kunt voor dit pareltje.
Gelukkig is er nu de Early Years E.P. Hierop staan de drie nummers van die eerste EP, het nummer 'American Nightmare' en demoversies van 'F.T.W.' en 'Nocturnal'.
Temptation en Jungle Cat zijn ijzersterke snelle psychosongs, zoals we van Tiger Army gewend zijn. Temptation heeft een heerlijk (bijna polka-achtig) basloopje en kan reeds de tweede keer luisteren meegezongen worden. Ook Jungle Cat is erg lekker en laat horen dat het Tiger Army geluid wat op het latere werk te horen is niet uit de lucht is komen vallen. Twenty Flight Rock, F.T.W. en Nocturnal zijn al op de twee albums te vinden en het nummer 'American Nightmare' is niet echt speciaal. De eerste twee songs maken de Early Years EP wat mij betreft toch zeker de moeite waard.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Tiger Army Label:Hellcat / Epitaph

Roger Miret & The Disasters - Roger Miret And The DisastersDuane Peters heeft zijn Hunns en Lars Frederiksen heeft zijn Bastards. Roger...

Social Distortion - Social Distortion / Mike Ness Ken je het gevoel dat je krijgt wanneer je muziek leert kennen, waarvan je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT