RECENSIE: Kylie Minogue - Kiss Me Once

Kylie
2014-07-31 Met meer dan zestig miljoen verkochte albums is ze een van de meest succesvolle artiesten van Australië. In de afgelopen 27 jaar sierde de inmiddels 46-jarige de cover van verschillende tijdschriften en heeft ze een karrenvracht aan awards in de wacht weten te slepen. En hoewel het even duurde wist ze in 2001 ook Amerika aan haar voeten te krijgen met haar hit ‘Can`t Get You Out Of My Head’. Haar status als popicoon leverde haar een plaatsje in een draaiende stoel van The Voice UK op en ook in haar thuisland mag ze als coach acte de présence geven in de Australische editie van het programma.

Na een flinke lijst van albums waarop vooral de dansbare kant van de popmuziek te horen is, wist Kylie bij vlagen te verrassen met bijvoorbeeld de samenwerking met Nick Cave op ‘Where The Wild Roses Grow’ of met Robbie Williams op ‘Kids’. In 2012 verrast ze vriend en vijand met het goed ontvangen The Abbey Road Sessions waarop ze haar oude werk in een orkestraal jasje steekt.

Na dit succesvolle, persoonlijke uitstapje komt de zangeres op Kiss Me Once weer terug bij haar roots, ofwel glad gepolijste popmuziek. Natuurlijk heeft ze voor dit album weer de hulp in geroepen van vooraanstaande hitschrijvers, waaronder Pharrell. Zoals doorgaans het geval is, betekent de samenwerking met dit soort namen dat de hand van de schrijvers prominenter aanwezig is dan die van de hoofdpersoon zelf. Mede daardoor voelt Kiss Me Once, na het persoonlijke The Abbey Road Sessions, aan als een afstandelijke, koude douche. Daarnaast voelt de zang op Kiss Me Once als een stap terug. Waar ze op haar voorganger duidelijk laat horen over een bijzonder prettig stemgeluid te beschikken, kiest ze er op haar nieuwe album weer voor om diezelfde stem weer net iets te vaak te laten bewerken met effecten. Op dansvloervuller ‘Million Miles’ bijvoorbeeld ga je twijfelen of je naar Britney, Gaga of Kylie zit te luisteren.

En dat is dan ook het grote manco van Kiss Me Once. Het merendeel van de songs is compleet inwisselbaar, met materiaal van een Britney Spears, Katy Perry of Rihanna. Een enkel keertje weet Kylie te verrassen. Met het epische ‘If Only’ of het speelse ‘Feels So Good’, en hoewel niet echt verrassend behoort de ballad ‘Beautiful’, waarop Enrique Iglesias te horen is, tot de betere songs op Kiss Me Once. De echte knallers in de lijn van hits als ’Can`t Get You Out Of My head’, ‘2 Hearts’ en ‘Spinning Around’ ontbreken echter, al komt Kylie met het pakkende ‘Into The Blue’ nog het meest in de buurt.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Kylie Minogue Label:Warner Music Benelux
Cover Joan Osborne - Love And Hate

Joan Osborne - Love And Hate ”What if god was one of us? Just a stranger on the bus, try`in’ to make his...

Cover Shakira - Shakira.

Shakira - Shakira Het zal in huize Shakira in de maand juli niet zo gezellig geweest zijn na...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT