RECENSIE: Archie Bronson Outfit - Wild Crush

ABO
2014-07-29 Vier jaar de tijd hebben en dan met een album gevuld met slechts negen nummers komen. Alleen dat is al beschamend en als dan ook nog eens de keiharde conclusie moet zijn dat geen enkel nummer ooit opgenomen had mogen worden, omdat het gewoon ronduit slecht is, oei. Het overkwam blijkbaar de Archie Bronson Outfit, die met Wild Crush een wanprestatie van formaat neerzetten.

Het drietal - waar overigens geen Archie Bronson tussen zit - vermaakt zich met muzikaal gestuntel op een schijfje waar vier jaar aan gewerkt is. Meest prangende vraag is welke idioot heeft bedacht dat vocalist Sam Windett kan zingen. Dat kan hij namelijk niet - mensen in doodsnood zijn aangenamer om naar te luisteren dan het gekrakeel van de frontman - en dus weet hij elk sprankje muzikaal vernuft vakkundig om te leggen.

Neem bijvoorbeeld 'We Are Floating', muzikaal gezien een lekker laidback zomerhitje. Ondergetekende had het zo in zijn roadtrip-playlistje gezet. Totdat Windett zijn muil opentrekt. Je zou zo een harde ruk naar rechts geven en een brugpijler rammen tijdens je roadtrip. Hetzelfde lot zijn best prima liedjes als 'Cluster Up And Hover' en 'Glory, Sweat and Flow' beschoren.

Alsof dat niet erg genoeg is, zijn er ook zat liedjes waarin geen enkele participerende muzikant ook maar boven een uiterst bedenkelijk niveau uit weet te stijgen. Dat begint al bij het zich repeterende 'Two Doves On A Lake', en komt tot een hoogtepunt tijdens het onbeluisterbare 'Love From The Outer Reaches'. Zijig krijgt een nieuwe betekenis en waarom niemand de drummer heeft geslagen tijdens de opnames is een raadsel. En dat terwijl het drietal toch een ruim arsenaal aan instrumenten ter beschikking heeft. Zo speelt in verschillende nummers Duke Garwood mee op saxofoon. Het lijkt meestal alsof hij in paniek is.

Nee, er is maar heel weinig goed aan Wild Crush en ongelofelijk veel slecht. Een enkel leuk liedjesidee is er te horen, maar om uiteenlopende redenen is geen enkel nummer is het luisteren waard. In de prullenbak en nooit meer muziek maken, jongens.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Archie Bronson Outfit Label:Domino Records
Cover Peter Matthew Bauer - Liberation!

Peter Matthew Bauer - Liberation!De Amerikaanse band The Walkmen lukte het nooit om door te breken naar een...

Cover Michael Jackson - XSCAPE

Michael Jackson - XSCAPE Sinds begin mei is Michael Jackson weer even helemaal terug. Zijn single...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT