RECENSIE: The Hot Puppies - Under the Crooked Moon

Hot Puppies - Under The Crooked Moon
2006-08-25 Het lijkt mode te zijn om een op Blondie geïnspireerd bandje op te richten. Bandjes met een zangeres en een jaren tachtig geluid schieten als paddestoelen de grond uit. The Hot Puppies is zo’n bandje. Zangeres Becky Newman klinkt als een kruising tussen Debbie Harris en een verveelde Gwen Stefani. Gitarist en hoofd liedjesschrijver Luke Taylor houdt van Lennard Cohen en Nick Cave, wat resulteert in veel rustige en melodramatische nummers als Heartbreak Soup. Helaas hebben ze niet dezelfde diepgang als de teksten van Lennard en Cave. Zo gaat Green Eyeliner – wat trouwens een single was in 2004 – bijvoorbeeld over de groene oogpotlood die ze vandaag op heeft.

Zodra het tempo wat omhoog gaat begint de stem van Newman wat irritant te worden. Haar lange, lage uithalen passen niet bij het tempo en het hijgende snikje dat zo kenmerkend is voor Gwen Stefani had ze niet moeten jatten. Is er ook iets positiefs te melden over deze band? Jazeker. Het album bevat zeker een paar goede nummers, zoals bijvoorbeeld Love in Thoery, Not Practice. Ook opener Terry is zeker het luisteren waard, maar dit niveau houden ze niet vast.

Under The Crooked Moon is het eerste album van deze band uit Cardiff (Wales, UK). Er staan nieuwe nummers op, maar zoals het eerder genoemde Green Eyeliner ook wat oudere singles. In 2002 bracht de band een EP uit met de naam All Washed Up, dat vier tracks bevat. In de Britse pers kregen ze veel lof. Voornamelijk over de goede liveshows. Dat moeten we dan maar van ze aannemen, het album is namelijk een beetje saai.
Recensent:Imre Veen Artiest:The Hot Puppies Label:Fierce panda
Dead to Me - Cuban Ballerina

Dead to Me - Cuban BallerinaHet debuutalbum van Dead To Me spreekt je vast wel aan als de Buzzcocks in je...

Neil Young - Living with War

Neil Young - Living with War Op 4 mei 1970 werden bij een vreedzaam protest op Kent State University in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT