RECENSIE: Dead to Me - Cuban Ballerina

Dead to Me - Cuban Ballerina
2006-09-02 Het debuutalbum van Dead To Me spreekt je vast wel aan als de Buzzcocks in je platenverzameling zit. De sound van Green Day is ook niet te missen in de elf tracks van Cuban Ballerina. Niet verwonderlijk dus dat de debuterende band hun inspiratie uit de Manchester-hoek haalt.

Op het eerste gehoor lijkt Cuban Ballerina eerder een leuk cd’tje voor de gemiddelde Amerikaanse tiener. Gelukkig hebben de mannen uit San Francisco wat beter hun best gedaan. De lyrics zijn dan ook bepaald niet misselijk. De afkickperiode van bassist Chicken deed dienst voor het schrijven van songteksten. Behoorlijk wat demonen dus die op je losgelaten worden. De moraal van de Clash mag natuurlijk ook niet ontbreken. Hier zorgt de song Don’t Lie wel voor.

Voor een debuterende plaat klinkt Cuban Ballerina kwalitatief erg goed en het gitaarspel verzandt niet in een galmende bak met herrie. Dat is zeker een binnenkomer als je eerste plaat qua geluid strak in elkaar steekt. Groentjes zijn ze dan ook niet meer. Dead To Me is namelijk herrezen uit de smeulende resten van One Man Army. Het mag dan allemaal niet zo vernieuwend klinken, maar een nummer als Still Heartbeat is zeker de moeite waard.
Recensent:Roxana König Artiest:Dead to Me Label:Fat Wreck Chords
Matt Harding - Expectations

Matt Harding - ExpectationExpectation is alweer het derde album van Matt Harding. Deze Brit is dol op...

Hot Puppies - Under The Crooked Moon

The Hot Puppies - Under the Crooked Moon Het lijkt mode te zijn om een op Blondie geïnspireerd bandje op te richten....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT