RECENSIE: LA Hell Gang - Thru Me Again

LA Hell Gang
2014-09-24 Bij de naam La Hell Gang denk je al gauw dat het om een deathmetalband gaat. Niets is echter minder waar. Dit Chileense trio maakt namelijk onvervalste rockmuziek die teruggrijpt naar de jaren zestig en zeventig. Thru Me Again is de tweede plaat van de band.

Ten opzichte van de vorige plaat Just What Is Real gaat de groep ditmaal meer de psychedelische toer op. Het album is dan ook een aaneenschakeling van lome songs met herhalende gitaarrifs, pulserende basloopjes en galmende zang, waarbij de teksten niet altijd even goed verstaanbaar zijn. Qua stijl doet de plaat heel erg denken aan een mengeling van de psychedelische pop/rock van The Dandy Warhols, maar dan zonder gebruik van synthesizers en shoegaze. Dat laatste is een indie subgenre van eind jaren tachtig, begin jaren negentig, die gekenmerkt wordt door de grootse en sfeervolle gitaar wall of sound en waarbij de teksten refereren aan zoete dromen en vaak over liefde, dood en drugs gaan. Bands als My Bloody Valentine en Ride zijn bekende artiesten van deze stroming. Het resultaat is een plaat die een aangename versuffende en hypnotiserende uitwerking heeft op de luisteraar.

De kwaliteit van alle nummers is over het algemeen van een hoog niveau, net als de productie van de plaat. Daardoor kent de plaat geen echte uitschieters. Wel geldt dat het nummer ‘Last Hit’ het meest dynamische liedje van de plaat is en dat de instrumentale single ‘So High’ het meest melancholische nummer is. Daarnaast valt ook het acht minuten durende instrumentale nummer ‘The Beginning Remains The End’ op. Op de overige nummers wordt overigens ook niet heel erg veel gezongen en draaien vooral om de sfeer en de melodie.

Ondanks dat Thru Me Again geen vernieuwende plaat is, is het een fijn en doeltreffend album die de luisteraar, zelfs zonder het gebruik van aanvullende verdovende middelen, in hogere sferen kan brengen. Het album maakt in ieder geval nieuwsgierig naar de weg die de band op de volgende plaat zal inslaan.
Recensent:Gerlof Buurman Artiest:LA Hell Gang Label:Mexican Summer
Cover The Astroids Galaxy Tour - Bring Us Together

The Astroids Galaxy Tour - Bring Us TogetherHet is alweer vijf jaar geleden dat het eerste album van de band uitkwam,...

Cover Yentl en de Boer - De Meisjes

Yentl en de Boer - De Plaat Een flyer van de nieuwe voorstelling De Meisjes , opvolger van De Mensen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT