RECENSIE: The Veronicas - The secret life of...

The Veronicas - The Secret Life...
2006-11-03 Een identieke tweeling die goed kan zingen moet wel goed te verkopen zijn. Dit is ongetwijfeld de gedachte geweest van de talentscout die The Veronicas heeft gezien. En zowaar, dit debuutalbum lijkt behoorlijk te verkopen. Tijd voor een goede luisterbeurt van The secret life of... van Jess en Lisa Origliasso.

Een blik in het cd boekje maakt al gelijk duidelijk dat de dames medewerking hebben gekregen van de grote der aarde op het gebied van producers en liedjesschrijver. Mensen als Max Martin en Billy Steinberg zijn niet de minsten in de muziekwereld. Toch lijkt het erop dat juist door de medewerking van deze mensen een weinig spannend album is ontstaan. De muziek zit prima in elkaar maar het is allemaal erg voorspelbaar. Enkele nummers hebben wel degelijk hitpotentie maar na Avril Lavigne, Kelly Clarkson en Ashlee Simpson willen we eigenlijk wel weer op iets nieuws horen.

Is er dan niks leuk aan dit album? Natuurlijk wel. De cover van Tracy Bonham’s Mother Mother is uitstekend en lijkt als twee druppels water op het origineel. Helaas is dit geen eigen nummer van The Veronicas en ligt het waarschijnlijk bij veel mensen nog te vers in het geheugen om het opnieuw uit te brengen.

Misschien moet het tweetal bij hun volgende album minder ervaren producers uitnodigen en een beetje risico nemen. Voor de liefhebbers van dit genre is dit een heel aardig album maar voor wie op zoek is naar iets nieuws zal dit album niet brengen wat zij zoeken.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:The Veronicas Label:Warner
Cradle of Filth - Therm

Cradle Of Filth - Thornography Cradle Of Filth is met Thornography alweer toe aan haar elfde officiële...

Prince - Ultimate

Prince - Ultimate Ultimate is inmiddels de derde officiële verzamelaar van Prince die zich...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT