RECENSIE: Nadine Shah - Fast Food

Shah
2015-04-23 Twee jaar na haar debuut Love Your Dum And Mad, een bovengemiddeld goed ontvangen plaat over het leven en haar tegenslagen, is Nadine Shah terug met nieuw materiaal. Deze Britse zangeres met zowel Noors als Pakistaans bloed wordt vaak vergeleken met Nick Cave en Siouxsie Sioux en laat op de onlangs uitgekomen opvolger Fast Food horen wat ze nog meer in haar mars heeft.

Het eerste dat opvalt bij het luisteren van deze plaat is het diepe, theatrale stemgeluid van Shah. Hoewel ook op dit album de toon wat aan de duistere kant is, is het die rijke stem die de nummers stuk voor stuk toch ontzettend aantrekkelijk maakt. Waar de muzikale ondersteuning eerst nog voor een groot deel werd ingevuld door pianospel, is de bijrol nu weggelegd voor het Nick Webb op gitaar en de strakke baslijnen van Peter Jobson (I Am Kloot). Hierdoor wordt er een spanning gecreëerd die je op het puntje van je stoel laat zitten.

Wat haar teksten betreft is Nadine geen type voor metaforen. Ze zegt de dingen precies zoals ze zijn en dat levert bijzonder rauwe en bitterzoete teksten op. De inspiratie hiervoor, zoals bijvoorbeeld een lange afstandsrelatie (‘Divided’) en het roerige leven in Londen (de inktzwarte afsluiter ‘Living’), is rechtstreeks uit haar eigen leven gegrepen. De ene keer speelt ze vol overtuiging de rol van wanhopige geliefde, om bij het volgende nummer met dezelfde passie als zelfverzekerde verleidster op te treden. Een veelzijdige dame dus.

In tegenstelling tot wat de titel suggereert is ‘Fast Food’ geen album om zo snel mogelijk te verslinden. Nadine heeft haar eerste album weten te overtreffen, wat het een veel beter idee maakt om er hap voor hap van te genieten. Zoals ze zelf al aangeeft;“There is nothing else to do but fall in love!”
Recensent:June Ten Have Artiest:Nadine Shah Label:Bertus
Cover The Skints - FM

The Skints - FMDat goede reggae niet alleen uit Jamaica komt, wordt maar weer eens bewezen...

Cover Guilty As Charged - Leap Of Faith

Guilty As Charged - Leap Of Faith Metal, in de meeste brede zin van het genre, is vandaag de dag toch wel een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT