RECENSIE: Intwine - Pyrrhic Victory

Intwine - Pyrrhic Victory
2006-11-13 Je kunt Intwine natuurlijk nog altijd afschilderen als ‘dat bandje van Idols-kandidaat Roger Peterson’. Toch doe je de band daar op zich wel mee tekort. Hitsingle Cruel man van zo’n twee jaar geleden was bijvoorbeeld stiekem best wel lekker. En ook hun mooi vormgegeven schijf Pyrrhic victory weet af en toe positief te verrassen. Opener Jack in a box klinkt bijvoorbeeld al veel donkerder dan dat je van Intwine zou verwachten en houdt de spanningsboog verrassend lang vast. Maar de band klinkt (helaas?) nooit zo donker als het artwork doet vermoeden. Na de openingssong volgen namelijk bijvoorbeeld songs als Solo en Cut me loose. Prima songs, maar wel weer geheide hits zoals je die van Intwine vooraf verwacht. En zo wisselt het album typische Intwine stukken af met rustiger materiaal als For goodness sake of avontuurlijkere songs als One thing en Coko song .

Natuurlijk, Intwine brengt niet echt veel nieuws onder de zon. De meeste songs hebben bijna een gelijke opbouw en invloeden van bijvoorbeeld Incubus, Living Colour, Life of Agony en diverse grunge bands loeren steeds om de hoek. Toch komen er bijvoorbeeld stiekem ook even drum & bass invloeden voorbij in Solo. Daarnaast heeft de band in Roger Peterson een frontman met het ideale stemgeluid voor hun stevige op Amerikaanse leest geschoeide rocksongs.

Het album gaat gepaard met een DVD die wat opnames laat zien van optredens, oefensessies, en korte interviews. Ook is de opname van Not an addict toegevoegd dat de heren met Sarah Bettens tijdens de Vrienden van Amstel in Ahoy’ speelden. Hier hoor je dat Roger Peterson ook live een geweldige rockstem heeft.

Al met al een prima schijf van een prima band.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Intwine Label:V2 Records
Zwart op Wit - Kleurplaat

Zwart Op Wit - KleurplaatVia het Internet is hun debuutalbum al verkrijgbaar, maar vanaf 20 november...

Isobel Campbell - Milkwhite

Isobel Campbell - Milkwhite Sheets 2006 is een goed jaar voor fans van Isobel Campbell. Eerder dit jaar bracht...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT