RECENSIE: Lemon (NL) - Perfect It Will Never Be

Lemon
2015-06-30 Met een albumtitel als Perfect It Will Never Be en een nummer als ‘It’s Alright To Mess Up’ zou je haast denken dat deze Nederlandse band zichzelf alvast indekt voor de eventuele misstappen die ze zouden kunnen begaan. Maar niets is minder waar, de Amsterdamse band Lemon heeft een geweldig album afgeleverd, waarbij zonder moeite kan worden genoten van een ongedwongen en relaxte sfeer die het drietal in de vorm van een Britpop-klanktapijt over de luisteraar heen drapeert.

Perfect It Will Never Be is het vierde album dat het collectief uitbrengt. Een verwijzing naar één of andere Engelse band is nooit ver weg. The Stone Roses, Kasabian en Primal Scream zijn slechts enkele Britse acts waar het geluid van deze Amsterdammers naar klinkt. Britpop uit Nederland dus.

‘You Can’t Go Wrong’ is een hoopvolle titel en gelukkig gaat het ook niet mis. De eerste track laat warme gitaarklanken een zachte bas horen. The Stone Roses is inderdaad de eerste band waar je aan moet denken. Het smaakvolle geluid levert een boeiende luistersessie op. Het album neemt je mee van het dromerige ‘This Is Our Life’ naar het groovy ‘Crazy World’, waar je gratis een orgel en een schurende elektrische gitaar bijkrijgt. Telkens gooit Lemon de luisteraar van de ene in de andere geluidenverzameling. Bij ‘I Got to Move On’ mogen de dansschoenen uit de kast en schuift het geluid meer richting Kasabian. Afsluiter ‘It’s Alright to Mash Up’ bevat nog een vette knipoog en gaat aan de haal met ‘All Right Now’ van de Britse band Free.

Perfect It Will Never Be is zo strak uitgevoerd, dat je eigenlijk snel weer vergeet dat de hele Britpop-gimmick er soms net iets te dik bovenop ligt. Perfect It Will Never Be kan worden gezien als een hommage aan het genre en ook nog eens een die zeer sterk ten uitvoer is gebracht. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat deze citroen een zure nasmaak achterlaat.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Lemon (NL) Label:Eigen Beheer
Cover Parov Stelar & Band - The Demon Diaries

Parov Stelar - The Demon DiariesDe Oostenrijker Marcus Füreder gaat graag aan de haal met jazz, elektronische...

Cover Skinless - Only The Ruthless Remain

Skinless - Only The Ruthless Remain Skinless bestaat weer nadat de band er in 2011 er de brui aan gaf, maar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT