RECENSIE: Dave Gahan - Angels & Ghosts

Gahan
2015-12-23 Het productieduo Rich Machin en Ian Glover bracht al een aantal platen onder de naam Soulsavers uit met wisselende gastzangers. De laatste, The Light The Dead See, was een geslaagde samenwerking met Depeche Mode voorman Dave Gahan. De sombere muziek paste perfect bij de stem van Gahan en blijkbaar vonden de mannen dit zelf ook, want met Angels & Ghosts zoeken ze elkaar weer op. The Light The Dead See lijkt wat onder de radar te zijn gebleven en ditmaal is ervoor gekozen om expliciet Dave Gahan te benoemen zodat we nu met Dave Gahan & Soulsavers te maken hebben, waardoor de langspeler meer de aandacht zou moeten trekken.

Angels & Ghosts borduurt verder op zijn voorganger met negen over het algemeen ingetogen, sombere nummers. Maar wederom is het mooi om te horen hoe geslaagd deze samenwerking is en hoe goed het drietal elkaar aanvoelt. In trage, meeslepende nummers als ‘You Owe Me’ horen we de wat zalvende stem van Gahan op rustige toon de teksten prevelen. Het productieduo weet dit steeds smaakvol vorm te geven en in te kleuren, zoals bijvoorbeeld in het melancholische ‘One Thing’, waarbij viool en blazers met mooie partijen de sfeer benadrukken.

In het laidback liedje ‘Tempted’ zorgen een fijne electrische gitaar en orgel voor eenzelfde effect. Soms worden de nummers wat feller en meer aangezet zoals ‘Don’t Cry’ dat groots klinkt en ‘All Of This And Nothing’ dat langzaam aanzwelt en met een “four on the floor” zelfs wat gaat rocken. Naar het einde toe wordt de plaat wel erg traag en is de variatie wat verdwenen. “just take your time now take it slow” zingt Gahan op 'The Last Time' en inderdaad wordt op het laatst erg rustig aan gedaan.

Maar uiteindelijk is Angels & Ghosts weer een mooie verzameling liedjes geworden waarbij het beste in iedereen naar boven wordt gehaald. Hopelijk weet het album dit keer meer aandacht te trekken dan zijn voorganger, want mooie muziek als dit verdient het om gehoord te worden. De liedjes zouden bij veel mensen in de smaak moeten vallen, zeker bij de Depeche Mode fans.
Recensent:Ronald Kats Artiest:Dave Gahan Label:Sony Music Entertainment
Cover Jeff Lynne`s ELO - Alone In The Universe

Jeff Lynne`s ELO - Alone In The UniverseDe 67-jarige componist, multi-instrumentalist en zanger Jeff Lynne zit nooit...

Cover DJ Shantel - Viva Diaspora

Shantel - Viva Diaspora Je kunt met een gerust hart stellen dat de Duitser Stefan Hantel alias...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT