RECENSIE: Raglans - Raglans

Raglans
2016-01-25 Raglans is een Ierse indierockband die zich laat kenmerken door een energieke en aanstekelijke muziekstijl. Na zijn oprichting in 2011 heeft de band al behoorlijk wat bereikt. Zo heeft Raglans in het voorprogramma gestaan van artiesten zoals The Libertines, Lifehouse en The Fray. Daarnaast heeft het viertal ook opgetreden op verschillende festivals waaronder het Eurosonic Festival en het Vestrockfestival, waar zij noemenswaardige performances hebben neergezet. In 2014 debuteerde Raglans uiteindelijk met het gelijknamige album Raglans dat in hun thuisland al met enthousiasme is ontvangen. Door dit succes is het album inmiddels elders opnieuw uitgebracht. Inderdaad, dit keer poogt de Ierse band ook de Benelux te veroveren! En met de sterke tracklist waar Raglans uit bestaat, kan dit nog best wel eens lukken.

Het eerste nummer van het album is al meteen raak. ‘Digging Holes’ is dan ook de hoofdsingle van Raglans en geeft een goed beeld van de rest van het album. Met aanstekelijke zang, zowel energieke gitaarriffs als percussie valt de band onmiddellijk met de deur in huis, en iedere indierockliefhebber zal de band met plezier verwelkomen. Raglans laat zich kenmerken door meeslepende teksten en aanstekelijke melodieën zoals onder andere te horen is in ‘Fake Blood’. Opvallend is dat je met ieder nummer lekker mee kunt zingen. Maar het is niet alleen de zang die de luisteraars overwint. Ook het gitaarspel doet wonderen. In nummers zoals ‘Before Tonight’ en ‘Born In Storms’ wordt hiermee een aangename sfeer opgewekt die aan de zomer doet denken.

Veel albums hebben een aantal typische nummers die als hits te herkennen zijn. Raglans is anders. Elk nummer op de tracklist is namelijk een potentiele hit. De energie zakt gedurende het hele album niet weg, de refreinen blijven uiterst meezingbaar, en door de positieve sfeer die veelal heerst wekt het album met ieder nummer meer enthousiasme op. Met aanstekelijke en dansbare muziek komt het talent van de band vast en zeker beter tot zijn recht tijdens een liveoptreden, maar het beluisteren van het album is absoluut de moeite waard.

Met een krachtige en vooral energieke tracklist is Raglans zonder twijfel een aanrader. De band heeft zijn stempel op zijn thuisland gezet, en het zal ook geen verrassing zijn als Raglans naam maakt in de Benelux.
Recensent:Regina Bakker Artiest:Raglans Label:Dying Giraffe Recordings
Hinds

Hinds - Leave Me AloneNa enkele veelbelovende EP’s schreef het viertal Hinds (voorheen bekend als...

Cover Oskamp - De Nieuwe Gezelligheid

Oskamp - De Nieuwe Gezelligheid De Utrechtse muzikant Joost Oskamp begon zijn carrière als bassist in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT