RECENSIE: Wigg - Sally

Wigg
2016-01-07 Wigg is de naam van een sinds 2009 actieve rockband uit Limburg, en Sally heet het debuutalbum. De mannen komen met hun solide, no-nonsense Rock ’n Roll in de buurt van de sound van bands als Guns ’n Roses en Van Halen. Naar eigen zeggen is hun voorliefde voor power en groove het ingrediënt dat hun muziek maakt tot wat het is, en weet je wat? Daar zouden ze wel eens gelijk in kunnen hebben.

De plaat begint met het nummer ‘Hooked On Wheels’ en binnen vijf seconden is de toon gezet voor de rest van het album, fans van de al eerdergenoemde legendarische rockbands kunnen hun hart al gelijk ophalen bij de gitaarriff die onmiddellijk uit hun speakers knalt en aanspoort om de luchtgitaar op te pakken. De tekst is niet onnodig gecompliceerd en blijft daarom ook erg hangen. Dit alles is in lijn met wat we daarna verder horen op de CD.

Het beste nummer van het album is toch wel ‘Sparkling Glance’. De opbouw hiervan is ontzettend goed en het intro doet denken aan ‘Sweet Child O’ Mine’. De zanger en bassist van de band, Mr. Joe, begint met een prachtige baslijn en in de rest van het nummer vullen alle instrumenten elkaar mooi aan in het thema van de plaat: kracht door eenvoud. Ondanks het feit dat voor elk nummer op de plaat wel iets te zeggen valt, steekt ‘Sparkling Glance’ er toch net iets bovenuit door het intro en de fantastische gitaarsolo.

Kort gezegd is Sally een bijna on-Nederlands goede rockplaat, met stuk voor stuk ‘hitwaardige’ nummers en hiermee laten de heren uit Limburg met dit debuutalbum al gelijk zien waar ze toe in staat zijn. De nummers, met hun recht voor z’n raap rock ’n roll, zoals we ze op deze plaat terugvinden doen ons hopen op vergelijkbaar goed volgend werk en explosieve live optredens.
Recensent:Tim Jongenelen Artiest:Wigg Label:RVP Records
Cover Firespawn - Shadow Realms

Firespawn - Shadow RealmsHet verhaal van Firespawn begint in 2012 als Zweedse deathmetal veteranen...

Norgren

Daniel Norgren - The Green Stone De Zweedse singer-songwriter Daniel Norgren bracht in april dit jaar nog...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT