RECENSIE: Red Zone Cuba - Graveyard Pussy

Red Zone Cuba - Graveyard
2007-02-22 Graveyard Pussy is een toepasselijke titel voor de nieuwe Red Zone Cuba. De tweede plaat van deze jonge band doet niet onder voor hun debuut Miss Solar', want reken maar dat je overspoeld wordt met vuige en ronkende rock 'n roll. De oude vertrouwde formule wordt opnieuw gehanteerd in nummers als 'TV Porn And Drugs'. Met andere woorden, niet lullen maar stampen, want de vijf songs tellende plaat is voorbij voor je er erg in hebt. Zelfs Johnny Cash ontkomt niet aan een paar versnellingen hoger met de cover van 'Ring Of Fire'.

Het gebruiken van een vertrouwde formule heeft wel gevolgen voor de ontwikkeling van de band. Red Zone Cuba laat jammer genoeg weinig tot geen ontwikkeling zien met hun tweede plaat. Vernieuwing is wellicht ook niet het sleutelwoord voor dit Limburgse trio. Red Zone Cuba gaat namelijk voor onbespoten vintage, want de mannen steken hun liefde voor oude b-films niet onder stoelen of banken. De band is vernoemd naar een bioscooptopper uit de zestiger jaren en de gehele tracklist is doorspekt met audiofragmenten van het witte doek. Hoor ik daar revolverheld Clint Eastwood voorbijkomen?

De geluidsopnames zijn tevens authentiek te noemen als je er vanuit gaat dat garagerock ook daadwerkelijk in de garage gespeeld moet worden. De combinatie van oude b-films en lo-fi garageopnames doet misschien sfeerbepalend aan, maar komt als geheel vrij rommelig over. Geen typisch Limburgse gezelligheid, want Graveyard Pussy geeft je het gevoel in een donkere en tochtige kelder te staan. Wat dat betreft missie geslaagd.
Recensent:Roxana König Artiest:Red Zone Cuba Label:Triple Trouble Music
Nick Cave live Abattoir

Nick Cave & the Bad Seeds - The Abattoir Blues TourDe titel van deze dubbel-DVD dekt de lading eigenlijk niet helemaal. Op de...

Good, bad and queen

The Good, The Bad & The Queen - The Good, The Bad & The Queen Het is iets te gemakkelijk om The Good, The Bad & The Queen het nieuwe...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT