RECENSIE: Hiss Golden Messenger - Heart Like A Levee

HGM
2016-12-21 Zijn vorige album, Lateness Of Darkness is bij ons goed ontvangen met maar liefst een 4,5 ster. Nu is er opvolger Heart Like A Levee en gelijk bij het eerste nummer is het raak. Hiss Golden Messenger, het project van M.C. Taylor, swingt vanaf minuut één. Uptempo, met een randje van americana en indierock, afgemaakt met het rijke stemgeluid wat ergens het midden houdt tussen Bob Dylan en The Tallest Man on Earth. ‘Biloxi’ opent het album op glorieuze wijze met een kinderfeestje: ” Hey, babe, it's your birthday - my sweet little one/Six years old and truth be told you're the only one/It's hard, Lord/Lord, it's hard”.

Het album is overall erg opbeurend en fris. M.C. Taylor klinkt, met zijn bijna mopperende stem, helder en geeft de liedjes een gevoel van rust mee. ‘Tell Her I’m Just Dancing’ is een voorbeeld, waar op een relatief voortkabbelend ritme er toch net genoeg details voorkomen om het nummer spannend te houden. Trompetten en een gitaarsolo op de achtergrond maken dat het geheel gemoedelijk en vrolijk klinkt. ‘Heart Like A Levee’ klinkt daarentegen weer een stuk rustiger en bevat ook een klein stukje piano, waar het geheel uiteindelijk mooi samenkomt met fraai klinkende akoestische gitaren.

Zo is er op Heart Like A Levee eigenlijk meer dan genoeg te ontdekken voor de luisteraar, en dat is mooi. Een mooi, bijna ambient intermezzo in ‘Smoky’s Song’, waar ‘ As The CrowFlies’ weer juist een mooi stukje blues en americana laat horen. Binnen deze kaders laat Hiss Golden Messenger veel moois horen, maar lijken de nummers bij vlagen wel een beetje op elkaar. Het is hem vergeven, want per stuk klinken de nummers wel erg mooi en vol. Te goed voor achtergrondmuziek, het album verdient een aandachtige luisterbeurt. Wij zijn de herfst met deze plaat in ieder geval goed doorgekomen.
Recensent:Edward Kerkhof Artiest:Hiss Golden Messenger Label:Merge Records
Cover Tad - God`s Balls/ Salt Lick/ 8-Way Santa

Tad - God`s Balls/ 8-Way Santa/ Salt LickVanaf eind 1991 breekt een golf aan nieuwe bands door naar het grote publiek....

Cover Future Old People Are Wizards - 'M'

Future Old People Are Wizards - 'M' Het Vlaamse Future Old People Are Wizards (FOPAW) combineert op M post-...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT