VERSLAG: Graspop 2005

Festivalinfo was aanwezig op Graspop Metal Meeting 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 66 foto's.

VERSLAG:

12345

Deel 1: Graspop 2005

Dit jaar viert het Belgische Graspop Metal Meeting haar tien jarig bestaan. De organisatie wil dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en pakt groots uit. De enorme sterke line-up zorgt ervoor dat er ook dit jaar weer meer mensen naar Graspop komen. Voor het eerst kan Graspop de enorme toestroom niet verwerken. De wachttijd bij de camping loopt op tot 3 uur. Dit is enorm afzien als het kwik 32 graden aangeeft. De zon brandt er ook nog een flink op los en er is geen zuchtje schaduw of wind te bekennen. Gelukkig heeft Graspop rekening gehouden met deze omstandigheden. Het publiek wordt met een grote straal water voortdurend afgekoeld. Het aantal mensen dat bevangen raakt door de hitte blijft zo beperkt.

Op de camping zorgen waterbakken zorgen voor de nodige verkoeling. Flessen water worden massaal ingeslagen in de tot winkel omgetoverde huizen. De zwarte kleding gaat uit te maakt plaats voor wat luchtigere kleding met een wat lichtere kleurstelling.

De opening van Graspop is enigszins rommelig. Dit komt omdat de eerste band al om 1 uur op het kleine podium speelt. Hier spelen vooral locale bands uit Nederland en België. De twee grote tenten en het hoofdpodium starten pas om drie uur.

Caliban in de hardcore tent, weet voor het eerst het publiek met zich mee te krijgen. Dit is geheel toe te schrijven aan de strakke agressieve set van de band. De bandleden doen in hun vrije tijd veel aan sport, dit is te zien aan de uitstekende conditie van de rondstuiterende mannen.

H2O is met haar ruige punk en soms een vleugje hardcore, niet in staat om het publiek mee te krijgen. Een vaak piepende microfoon en niet al te beste zang zijn hier credo aan. Ook past deze relatief rustige band niet op Graspop. Een skacover van een nummer van Bob Marley werd na negatieve reactie uit het publiek snel gestopt.

Madball blijkt het ondanks de hoge leeftijd nog steeds te kunnen. Het optreden van deze overbekende hardcore band is dik in orde. De nummers worden met passie en elan ter gehore gebracht. Er worden nieuwe nummer gespeeld van het nieuwe album dat binnenkort haar levenslicht zal zien. Deze nieuwe nummers worden net als de andere nummers enthousiast ontvagen door het publiek.

12345

FOTOGRAFIE:

123456
 foto Graspop 2005 foto Graspop 2005 foto Graspop 2005 foto Graspop 2005 foto Graspop 2005 foto Graspop 2005 foto Graspop 2005 foto Graspop 2005 foto Graspop 2005 foto Graspop 2005 foto Graspop 2005 foto Graspop 2005
 
123456
 
festival logo

ROSKILDE 2005Roskilde is één van de grootste meerdaagse festivals in de wereld. Dit jaar...

festival logo

ROCKIN' PARK 2005 Het kan niet op voor Nijmegen dit jaar. Net nadat de stofwolken van Rammstein...