VERSLAG: Roskilde 2005

Festivalinfo was aanwezig op Roskilde Festival 2005 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 61 foto's.

VERSLAG:

1234567

Inleiding

Het vliegtuig brengt ons van de Nederlandse regen naar de Deense zon. Het is de dag voor het grote - en voor ons nog onbekende - Roskilde festival. Als echte toeristen beginnen we met een bezoek aan Kopenhagen. De stad is voorzien van grote pleinen en een heel mooi haventje met de beroemde gekleurde huisjes. Kopenhagen lijkt enorm veel op Amsterdam. De winkelstraat is bijvoorbeeld echt te vergelijken met de Kalverstraat. Het grote voordeel is dat er in Kopenhagen op het moment volop zon is. Verder valt op dat de mensen wachten voor het rode stoplicht en veel minder opgefokt zijn dan in Nederland. De stad is erg mooi en de meisjes zijn zo nog mooier! Als we niet naar het festival moesten, hadden we hier nog langer rondgelopen.

We stappen in de trein naar Roskilde en tijdens onze reis valt meteen op hoe gemoedelijk en vriendelijk alles verloopt. Mensen duwen niet, maar helpen je. Ze glimlachen en wensen je een goed festival toe. In Nederland verloopt dit vaak wel even anders. Roskilde trok vorig jaar 106.000 bezoekers en kan dit met gemak aan. Onze mond valt open van verbazing als we de trein uitstappen, want we staan al op het festivalkampeerterrein! Geen eindeloos geloop en gezwoeg dus. Op de camping horen we dat we eigenlijk wat laat zijn. Mensen komen hier al vier dagen van te voren heen om gezellig een biertje te drinken. Net als bij Sziget maken veel mensen er meteen een vakantie van.
Roskilde is geen festival met drugsuitspattingen, maar zeker wel een festival met enorm veel drank. Ze drinken zich hier echt letterlijk de goot in.
Op het festivalterrein zijn zes muziekpodia: Orange (het hoofdpodium dat ook in het logo van Roskilde te zien is), Arena (voor de gevestigde acts), Odeon (vooral veel rock en metal), Ballroom (jazz en Afrikaanse muziek), Metropol (disco en dance) en Pavilion (singer-songwriter en wat intiemere bands). De tenten zien er fantastisch uit en bij de soundcheck valt op dat het geluid geweldig is. Met enorme boxen op palen versterken ze het geluid op het hele terrein. Niet voor niks geeft Roskilde het advies ‘protect your ears‘. De show zal je zeker niet missen dankzij de enorme schermen bij Orange, Arena en Metropol. Veel mensen weten niet eens wat voor acts er zijn op Roskilde, ze zeggen dat ze puur voor de sfeer gaan en langzaam begin ik te begrijpen hoe dat komt.

1234567

FOTOGRAFIE:

123456
...And You Will Know Us By The Trail Of Dead foto Roskilde 2005 ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead foto Roskilde 2005 ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead foto Roskilde 2005  foto Roskilde 2005 Angu foto Roskilde 2005 Athlete foto Roskilde 2005 Audioslave foto Roskilde 2005 Audioslave foto Roskilde 2005 Audioslave foto Roskilde 2005 Bjorn Berge foto Roskilde 2005 Bloc Party foto Roskilde 2005  foto Roskilde 2005
 
123456
 
festival logo

PARKPOP 2005Parkpop is het grootste eendaagse festival van Europa. Als zo'n festival 25...

festival logo

GRASPOP 2005 Dit jaar viert het Belgische Graspop Metal Meeting haar tien jarig bestaan....