VERSLAG: Paaspop Schijndel 2012

Festivalinfo was aanwezig op Paaspop Schijndel 2012 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 104 foto's.

VERSLAG: Bas van Poppel  

123

Dag 2 : zaterdag

De zaterdag vindt om twee uur een begin in de kleine Jack Daniels tent. Hier zijn de talenten te ontdekken die 3FM bij elkaar heeft gesprokkeld. Kensington mag als 3FM serious talent beginnen, en aan de volle tent te zien is deze band in trek. De kleine tent barst bijna uit zijn voegen, maar het dringen en wringen is Kensington zeker waard. Enthousiaste muzikanten op het podium werken aanstekelijk aan de blije gezichten in het publiek te zien.
Daarna is er de mooie zangeres van Chagall, die vult met haar aanstekelijke vrolijkheid het podium. Naast de de liedjes een genot zijn om naar te luisteren is dat het ook zeker om naar haar te kijken.
Dotan vult het podium met mooie mannen, maar wel mooie mannen die muzikaal niet zo sterk zijn als de rest van de talenten. De melodieuze liedjes die in je hoofd blijven hangen worden niet goed ten gehore gebracht. Valse noten en de zuiverheid is ver te zoeken.
Verdere talenten op het podium zijn Chef'special en Gers Pardoel, die later op het festival een eigen plek vinden. Talent der talenten is Gers Pardoel, hij gaat er met de 3fm Serious Talent Award vandoor. (FZ)

In het hardrockcafé van Paaspop, de Thunderbolt, trapt de Spaanse band “77 op zaterdagmiddag af. Het viertal maakt een combinatie van 80’s hardrock en heavy metal en haalt daarbij alle bekende rock-clichés uit de kast. De band maakt er een vlot feestje van en het plezier straalt er vanaf. Als beloning staat de tent tot het eind toe vol. (BvP)

“Keepers Of The Faith” staat groot boven het podium als Terror aftrapt. Ondanks dat de band pas tien jaar bestaat hebben de New Yorkers inmiddels een reputatie opgebouw die ze nagenoeg gelijk zet naast klassiekers als Madball en H20. De hardste band van de dag is wel de enige band die oprecht roept tot broederschap en samenzijn. Ondanks dat de Masters of Rock tent slechts halfvol is kakt de band geen moment in en dreunen de Amerikanen vrolijk door de setlist van een uur heen. (BvP)

De Nederlandse rockband The Devils Blood kreeg het afgelopen jaar veel lovende recensies in de Nederlandse en internationale media. Toch wil de band nog niet doorbreken zoals hun Zweedse genre-genoten Ghost dit doen. In de enorme Masters of Rock tent staan slechts een paar honderd man naar de met bloed besmeurde band te kijken. (BvP)

Op de Main Stage is het vernieuwde The Kyteman Orchestra te vinden. Ook al was dit één van de hoogstandjes muzikaal gezien dit festival, de hiphop had mogen blijven. Het grootse orkest maakt prachtige muziek onder leiding van Colin Benders, maar van deze jongeman hebben we niet meer zo mogen genieten als voorgaand album. De talenten die hij eerder liet zien liggen nu niet echt voor het oprapen, ook speelde het geluid niet mee. Al met al niet wat je mag verwachten van een naam als Kyteman. (FZ)

De Noorse folkmetal band Trollfest is dit voorjaar op tournee samen met Korpiklaani. De Jack Daniels tent is helaas vrij leeg en de band krijgt dan ook weinig reactie uit het publiek. De band heeft inmiddels vier langspeelplaten uit en speelt vooral werk van het afgelopen jaar uitgekomen En Kvest For Den Hellige Gral. Het bekendste feestnummer van de band ‘Der JegerMeister’ wordt voor een keer omgetoverd tot ‘Der JackDanielsMeister’ en gedurende de set krijgt de zanger uiteindelijk het kleine publiek behoorlijk aan het feesten. (BvP)

De Golden Earring laat zien dat leeftijd geen factor hoeft te zijn. De rock oldies laten zien dat ze nog steeds mee doen en zeker niet van plan zijn om weg te gaan. Het main stage is de perfecte plaats om meezingers als Twilight Zone en When the lady smiles een plaats te geven op het festival. (FZ)

Een van de bekendste metalbands uit Zweden is In Flames. Ondanks dat de Masters of Rock tent behoorlijk gevuld is heeft de band het niet zo luxe als de afgelopen shows in Tilburg waar ze voor ruim 2000 fans stonden. Van het afgelopen jaar uitgekomen album Sounds of a Playground Fading wordt onder andere het titelnummer en ‘Deliver Us’ ten gehore gebracht. De grootste reactie van het publiek komt echter op bekender oud werk als ‘Trigger’ en ‘Cloud Connected’. (BvP)

Internationaal talent mag zeker niet ontbreken, en dat The Wombats talent heeft is voor iedereen wel duidelijk. Elke noot wordt perfect geraakt, en waar andere artiesten last hebben van het geluid of het zoeken van de zuiverheid is dit voor de drie Britten geen probleem. Voetjes van de vloer en vrolijk meezingen, deze muziek is wat je wil horen op een festival. (FZ)

De Finse feestband Korpiklaani staat jaar na jaar weer in ons land. Dit jaar is hierop geen uitzondering. De band heeft inmiddels een nieuwe violist in de gelederen genaamd Teemu waardoor deze show geen ‘Pellonpekko’ te horen is maar een eigen werk van Teemu waarop het publiek niet heel enthousiast reageert. Buiten dit nummer om barst het feest echter compleet los. Zoals gebruikelijk gaat elk lied over alcohol in vorm van bier, tequila of wodka en wordt er vooraan in de tent volop gecrowdsurft en gedanst. (BvP)

123

FOTOGRAFIE: Marcel Poelstra  

123456789
Sven Hammond foto Paaspop Schijndel 2012 Sven Hammond foto Paaspop Schijndel 2012 Sven Hammond foto Paaspop Schijndel 2012 Sven Hammond foto Paaspop Schijndel 2012 Sven Hammond foto Paaspop Schijndel 2012 Sven Hammond foto Paaspop Schijndel 2012 Racoon foto Paaspop Schijndel 2012 Racoon foto Paaspop Schijndel 2012 Racoon foto Paaspop Schijndel 2012 Racoon foto Paaspop Schijndel 2012 Racoon foto Paaspop Schijndel 2012 Racoon foto Paaspop Schijndel 2012
 
123456789
 
festival logo

ROADBURN 2012Roadburn, hét stoner- en doomfestival van Europa, vindt jaarlijks plaats in...

festival logo

SONIC CONNECTIONS 2012 Sonic Connections betekent onverwachte cross-overs, bijzondere...