VERSLAG: Rock am Ring 2008

VERSLAG:

12345

Rock am Ring - dag 2 - deel 2

Meteen na Paramore is het tijd voor Jonathan Davis. Wie kent hem niet van Korn? Meneer Davis zit vandaag op een stoel en maakt hier alle spastische bewegingen op die je maar kunt verzinnen. Meneer Davis is ook nog eens geweldig goed in playbacken schijnt het. Gelukkig ben ik niet de enige die dit opmerkt en uiteindelijk weten we zeker dat we hier in het o’tje worden genomen. Snel weg, want dit is natuurlijk schande!

Dan Metallica. De band komt, ziet en overwint. James Hetfield hoeft maar een scheet te laten en heel Rock am Ring staat te juichen. De uberprofessionele band weet dat ze een gewonnen wedstrijd spelen en koppen het voorzetje met alle plezier in. Veel oud en hard werk komt langs. Het gaat er in als koek. Natuurlijk heeft de band weer flink in vuurwerk geinvesteerd. Nieuw is echter dat het publiek ook bengaals vuurwerk bij zich heeft. Het is een mooi gezicht, maar ik zou er niet in de buurt willen staan. Bij ’Nothing Else Matters’ gaan natuurlijk alle mobieltjes en aanstekers de lucht in. Een schitterend gezicht en een verdiende beloning voor een goede show.

Danko Jones stond twee jaar geleden nog op het tweede podium, maar is nu gevraagd in de tent te staan. Danko zal het weinig uitmaken. Op het podium rockt hij overal, altijd. Jammer is wel dat er maar heel weinig in zijn show veranderd is vergeleken met twee jaar geleden. Nog steeds is het ‘My skin gets thicker, my heart gets stronger en my mouth gets louder’. Vermakelijk, maar het wordt hoog tijd een nieuw truckje te verzinnen.

The Hellacopters zijn bezig aan hun afscheidstournee en staan als laatste (van 2.00 tot 3.00 uur) in de tent. Het optreden is fijn en goed verzorgd, maar helaas staat het geluid van alle gitaren zo hard afgesteld dat de vele solo’s te veel naar de achtergrond verdwijnen. Liefhebbers van de met solo’s doorspekte garage-punk genieten op volle teugen. Voor het grootste deel van het publiek is het echter erg laat en het vele bier eist zijn tol. Jammer dat deze goede band er binnenkort mee gaat stoppen. Velen zullen de kans aangrijpen om de band voor de laatste keer in de Tivoli of Hedon te gaan zien.

12345

FOTOGRAFIE: Stephan Mehrer  

1234567
Animal Alpha foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008 Seether foto Rock am Ring 2008 Seether foto Rock am Ring 2008 Silverstein foto Rock am Ring 2008 Silverstein foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008 Opeth foto Rock am Ring 2008 Opeth foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008 Bad Religion foto Rock am Ring 2008 Bad Religion foto Rock am Ring 2008  foto Rock am Ring 2008
 
1234567
 
festival logo

ARROW ROCK FESTIVAL 2008Na twee verplaatsingen staat het festival dit jaar in Nijmegen. In het...

festival logo

MY CITY BUDAPEST 2008 Het beste uit Budapest en omstreken stond afgelopen week op het My City...