ARTIEST: The Chemical Brothers

print
mail to friend
Uit: Manchester - Engeland    Genre(s): Dance - dance/club

Ed Simons en Tom Rowlands zijn oude studievrienden die ergens in de jaren negentig het plan opvatten om te gaan draaien in clubs en op raves onder de voor de gelegenheid geleende naam 'The Dust Brothers'. De originele Dust Brothers produceerden het Beastie Boys album 'Paul's Boutique'. Toen de advocaten van de Dust Brothers in 1995 aan de telefoon hingen werd de naam veranderd in Chemical Brothers. Met hun mix van house, breakbeat en hiphop, met rockinvloeden veroverden ze in rap tempo een sleutelpositie binnen de dance scene. Er werd zelfs een stroming naar ze vernoemd: de chemical beats, later verbasterd tot big beats. Naast een aantal mix-cd's hebben de Chemical Brothers 4 schijven met eigen materiaal op hun naam staan. 'Exit planet dust', 'Dig your own hole', 'Surrender' en 'Come with us'. Op festivalweides doen ze qua performance niet onder voor een stevige rockband, wanneer ze luid knallend onder begeleiding van visuals een hele festivalweide uit hun dak laten gaan.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Chemical Brothers. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN The Chemical Brothers

Foto The Chemical Brothers te The Chemical Brothers - 29/6 - HMH Foto The Chemical Brothers te Roskilde 2008 Foto The Chemical Brothers te Rock Werchter 2011 Foto The Chemical Brothers te Roskilde 2008 Foto The Chemical Brothers te Roskilde 2008 Foto The Chemical Brothers te The Chemical Brothers - 29/6 - HMH
 
Bekijk alle 8 foto's van The Chemical Brothersreadmore

The Chemical Brothers NIEUWS

Al het The Chemical Brothers nieuwsreadmore

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar leeuw
leeuw
no user avatar
marty
Avatar Ted de tekkel
Ted de
Avatar TimmuZ
TimmuZ

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar pongolesi
pongolesi
Avatar monalicious
monalicious
Avatar JoieJenkins
JoieJenkins
no user avatar
majov

Live gezien door:

Avatar puk
puk
no user avatar
Yzerenthijs
Avatar Fralen
Fralen
Avatar Ceiro
Ceiro