ARTIEST: The Sheer

print
mail to friend
Uit: Haarlem - Nederland    Genre(s): Pop - britpop

In de zomer van 2000 vangt het rock ‘n roll avontuur van The Sheer aan. De vier heren blijken het ook op persoonlijk vlak dermate goed met elkaar te kunnen vinden, dat er besloten wordt dat er een voldoende basis is om verder te gaan met elkaar. Rockende, pakkende en popachtige liedjes moeten het worden, op de Britse leest geschoeid. In 2001 worden hier de eerste resultaten van gezien, wanneer hun eerste demo uitkomt. De band besluit het publiek op te gaan zoeken, wanneer ze met hun ‘Meet the Sheer’ tour het land in trekken. De pers is enthousiast, en ook de radio pikt de band op. Bij de bandjescompetitie ‘Popslag’ lukt het de band om op radio 3 de tweede plaats te bereiken, achter This Beautiful Mess. Dan gaat het hard. De band speelt een 2 Meter Sessie, is te zien op TMF, en mag aantreden voor de gehele Nederlandse pers op het Noorderslag festival. En dat is nog maar het begin, want ook speelt de band bij Club 3voor12. Ondanks deze successen heeft de band nog altijd geen platencontract. Dat weerhoudt ze er niet van om een nieuwe tour in de steigers te zetten, wat resulteert in een plekje op Lowlands. Mojo neemt de band onder haar hoede voor de boekingen. Skik en Krezip zijn de bands waar de band vervolgens het podium mee deelt.
2003 wordt grotendeels gespendeerd aan het opnemen van het debuutalbum, met behulp van producer Daniel Presley (Faith No More, the Breeders, BRMC en Jewel). In 2004 wordt het album op het publiek losgelaten, en speelt de band wederom op Lowlands en op Pinkpop.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Sheer. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN The Sheer

Foto The Sheer te Lowlands 2004 Foto The Sheer te Dauwpop 2006 Foto The Sheer te Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 Foto The Sheer te The Sheer - 22/12 - De Kade Foto The Sheer te Dijkpop 2006 Foto The Sheer te The Sheer - 4/10 - Tivoli
 
Bekijk alle 45 foto's van The Sheerreadmore

The Sheer NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar Liefvk
Liefvk
no user avatar
Roos*
no user avatar
peerle20
Avatar laulou
laulou

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
Carlooo
no user avatar
JortB
Avatar marion85
marion85
no user avatar
Fulps

Live gezien door:

Avatar Jessica182
Jessica182
Avatar Moezel
Moezel
Avatar Bert
Bert
Avatar Death_By_Sexy
Death_By_Se