ARTIEST: The Sheer

Uit: Haarlem - Nederland    Genre(s): Pop - britpop

In de zomer van 2000 vangt het rock ‘n roll avontuur van The Sheer aan. De vier heren blijken het ook op persoonlijk vlak dermate goed met elkaar te kunnen vinden, dat er besloten wordt dat er een voldoende basis is om verder te gaan met elkaar. Rockende, pakkende en popachtige liedjes moeten het worden, op de Britse leest geschoeid. In 2001 worden hier de eerste resultaten van gezien, wanneer hun eerste demo uitkomt. De band besluit het publiek op te gaan zoeken, wanneer ze met hun ‘Meet the Sheer’ tour het land in trekken. De pers is enthousiast, en ook de radio pikt de band op. Bij de bandjescompetitie ‘Popslag’ lukt het de band om op radio 3 de tweede plaats te bereiken, achter This Beautiful Mess. Dan gaat het hard. De band speelt een 2 Meter Sessie, is te zien op TMF, en mag aantreden voor de gehele Nederlandse pers op het Noorderslag festival. En dat is nog maar het begin, want ook speelt de band bij Club 3voor12. Ondanks deze successen heeft de band nog altijd geen platencontract. Dat weerhoudt ze er niet van om een nieuwe tour in de steigers te zetten, wat resulteert in een plekje op Lowlands. Mojo neemt de band onder haar hoede voor de boekingen. Skik en Krezip zijn de bands waar de band vervolgens het podium mee deelt.
2003 wordt grotendeels gespendeerd aan het opnemen van het debuutalbum, met behulp van producer Daniel Presley (Faith No More, the Breeders, BRMC en Jewel). In 2004 wordt het album op het publiek losgelaten, en speelt de band wederom op Lowlands en op Pinkpop.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Sheer. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

FOTO'S VAN The Sheer

Foto The Sheer te Tuinfeest Nirwana 2005 Foto The Sheer te Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2006 Foto The Sheer te Lowlands 2004 Foto The Sheer te Artquake 2005 Foto The Sheer te Fretalive 2004 Foto The Sheer te Lowlands 2004
 
Bekijk alle 45 foto's van The Sheer

The Sheer NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
peerle20
no user avatar
MusicMark
no user avatar
Gyrrack
Avatar Marjan
Marjan

In het wil graag live zien lijstje van

no user avatar
steesie
Avatar Marjan
Marjan
no user avatar
aniekuniek
Avatar bianniek
bianniek

Live gezien door:

Avatar ForeverYoung
ForeverYoun
Avatar DwarfeD
DwarfeD
Avatar daadje
daadje
Avatar Muirgen
Muirgen