ARTIEST: Gorillaz

Engeland

Gorillaz is een virtuele popgroep die bestaat uit de cartoonfiguren 2D, Murdoc Niccals, Russel Hobbs en Noodle. De drijvende krachten achter dit project zijn Blur-zanger Damon Albarn en striptekenaar Jamie Hewlet, ook bekend van de strip Tank Girl. Voor de muzikale invulling worden Del Tha Funky Homosapien en Dan The Automator aangetrokken, die Albarn heeft ontmoet bij de opnames van het debuutalbum van Deltron 3030. In 2000 verschijnt Tomorrow Comes Today en deze EP doet het goed in de Engelse underground. Begin maart 2001 wordt de single ‘Clint Eastwood’ uitgebracht en dit wordt een grote hit. Mede hierdoor gaat het kort hierna verschenen, titelloze debuutalbum zo’n 6 miljoen keer over de toonbank.

Begin 2002 wordt de b-kanten verzamelaar G-Sides uitgebracht, en later dat jaar verschijnt ook het dub-album Laika Come Home. Hierop worden zo ongeveer alle nummers van het debuutalbum door de mangel gehaald door Spacemonkeyz, evenals Gorillaz een virtuele groep.

In mei 2005 verschijnt het tweede Gorillaz-abum Demon Days. Dit album is geproduceerd door Danger Mouse en er werkt een hele rij bekende gasten aan mee, waaronder De La Soul, Shaun Ryder, Neneh Cherry, Ike Turner en Dennis Hopper. Ook van Demon Days worden wereldwijd zo’n 6 miljoen stuks verkocht.

Op de in maart 2006 verschenen DVD Demon Days Live voert Albarn, samen met een band en een groot strijkorkest, het album Demon Days integraal uit. Ook diverse gasten van het album komen langs om een nummertje mee te zingen. Uit deze DVD blijkt dat het jammer is dat Gorillaz-concerten zo zeldzaam zijn.

In november 2007 verschijnt D-Sides, een dubbelalbum met op de eerste CD de verzamelde b-kanten van de singles van Demon Days en op de tweede een negental remixes, door onder andere Soulwax, DFA, Jamie T en Roger Sanchez.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (17) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Gorillaz. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (17) oude optredens

FOTO'S VAN Gorillaz

Foto Gorillaz te Gorillaz - 21/11 - Ziggo Dome Foto Gorillaz te Lowlands 2018 - Vrijdag Foto Gorillaz te Gorillaz - 21/11 - Ziggo Dome Foto Gorillaz te Gorillaz - 21/11 - Ziggo Dome Foto Gorillaz te Gorillaz - 21/11 - Ziggo Dome Foto Gorillaz te Gorillaz - 21/11 - Ziggo Dome
 
Bekijk alle 32 foto's van Gorillaz

Gorillaz NIEUWS

Al het Gorillaz nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: