Gorillaz

 • Gorillaz - 21/11 - Ziggo Dome
  © Anne-Marie Kok
 • Gorillaz - 21/11 - Ziggo Dome
  © Anne-Marie Kok
Engeland

Gorillaz is een virtuele popgroep die bestaat uit de cartoonfiguren 2D, Murdoc Niccals, Russel Hobbs en Noodle. De drijvende krachten achter dit project zijn Blur-zanger Damon Albarn en striptekenaar Jamie Hewlet, ook bekend van de strip Tank Girl. Voor de muzikale invulling worden Del Tha Funky Homosapien en Dan The Automator aangetrokken, die Albarn heeft ontmoet bij de opnames van het debuutalbum van Deltron 3030. In 2000 verschijnt Tomorrow Comes Today en deze EP doet het goed in de Engelse underground. Begin maart 2001 wordt de single ‘Clint Eastwood’ uitgebracht en dit wordt een grote hit. Mede hierdoor gaat het kort hierna verschenen, titelloze debuutalbum zo’n 6 miljoen keer over de toonbank.

Begin 2002 wordt de b-kanten verzamelaar G-Sides uitgebracht, en later dat jaar verschijnt ook het dub-album Laika Come Home. Hierop worden zo ongeveer alle nummers van het debuutalbum door de mangel gehaald door Spacemonkeyz, evenals Gorillaz een virtuele groep.

In mei 2005 verschijnt het tweede Gorillaz-abum Demon Days. Dit album is geproduceerd door Danger Mouse en er werkt een hele rij bekende gasten aan mee, waaronder De La Soul, Shaun Ryder, Neneh Cherry, Ike Turner en Dennis Hopper. Ook van Demon Days worden wereldwijd zo’n 6 miljoen stuks verkocht.

Op de in maart 2006 verschenen DVD Demon Days Live voert Albarn, samen met een band en een groot strijkorkest, het album Demon Days integraal uit. Ook diverse gasten van het album komen langs om een nummertje mee te zingen. Uit deze DVD blijkt dat het jammer is dat Gorillaz-concerten zo zeldzaam zijn.

In november 2007 verschijnt D-Sides, een dubbelalbum met op de eerste CD de verzamelde b-kanten van de singles van Demon Days en op de tweede een negental remixes, door onder andere Soulwax, DFA, Jamie T en Roger Sanchez.

OUDE OPTREDENS VAN Gorillaz

 • 14 - 23   apr
 • 13 - 17   jul
 • 01 - 03   jul
 • 19 jun
 • 09 - 11   jun
 • 02 - 12   jun
 • 29 dec `21
 • 27 - 29   aug
 • 14 - 18   jul
 • 01 - 04   jul
Beijk alle oude (29) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Gorillaz

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Gorillaz. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Gorillaz

Beijk alle oude (29) oude optredens

FOTO'S VAN Gorillaz

Foto Gorillaz te Lowlands 2018 - Vrijdag Foto Gorillaz te Gorillaz - 21/11 - Ziggo Dome Foto Gorillaz te Gorillaz - 21/11 - Ziggo Dome Foto Gorillaz te Gorillaz - 21/11 - Ziggo Dome Foto Gorillaz te Lowlands 2018 - Vrijdag Foto Gorillaz te Lowlands 2018 - Vrijdag
 
Bekijk alle 42 foto's van Gorillaz

Gorillaz NIEUWS

Al het Gorillaz nieuws

CD-RECENSIES

Gorillaz Song Machine Season 1: Strange Timez cover

Gorillaz - Song Machine Season 1: Strange Timez

Wie nog nooit van Gorillaz gehoord heeft, heeft óf twintig jaar onder een steen geleefd óf simpelweg geen compassie met...

Gorillaz Plastic Beach cover

Gorillaz - Plastic Beach

De aankondiging dat Gorillaz met een nieuw album zouden komen, zorgde her en der al voor hoge verwachtingen. Het titelloze debuut uit 2001 is een regelrechte klassieker...

Gorillaz D-Sides cover

Gorillaz - D-Sides

Damon Albarn en zijn Gorillaz zijn erg goed in het uitmelken van hun succes. Zo verscheen na het titelloze debuutalbum al snel de b-kanten verzamelaar G-Sides . Nummers...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: