RECENSIE: Hollie Cook - Vessel Of Love

Hollie
2018-04-13 Zangeres Hollie Cook lijkt in de wieg te zijn gelegd voor de muziek. Haar vader Paul Cook was de drummer van Sex Pistols, moeder Jeni was achtergrondzangeres bij Culture Club. De zanger van die band, Boy George, is ook nog eens haar peetvader. Zelf begon ze haar carrière als achtergrondzangeres van punkband The Slits en al snel na het opheffen van de damesgroep ging ze solo met haar 'tropical pop': een catchy mix van pop en reggae. Ondanks twee sterke albums is ze toch onder de radar gebleven. Dit jaar lijkt ze de weg naar de Nederlandse poppodia eindelijk gevonden te hebben en komt ze met haar derde album Vessel of Love. Tijd om de winter achter ons te laten met wat zomerse geluiden!

Want een zomers geluid produceren, dat kan Hollie Cook als de beste. Niet voor niets bekroonde Mojo haar album Twice, met onder andere de nummers 'Tiger Balm' en '99', tot een van de vijftig beste reggae albums aller tijden. Toch is er well een duidelijk verschil tussen haar tweede en derde plaat. Net alsTwice leunt ook dit album meer op de reggaekant van Hollie, maar komt op enkele nummers de popkant nadrukkelijker naar voren. Hierdoor is het geluid van Vessel of Love toegankelijker, maar heeft het nauwelijks aan kracht in hoeven boeten: tracks als ‘Lunar Addiction’, ‘Angel Fire’ en ‘Ghostly Fading’ passen met gemak tussen haar beste nummers tot nu toe. Daarnaast is ook afsluiter ‘Far From Me’, waar de popelementen het meest nadrukkelijk naar voren komen, een absolute aanrader. Dat het pop-laagje wat meer naar voren komt geeft Vessel of Love een frisse indruk en zorgt dat Hollie ongetwijfeld een nieuwe groep muziekliefhebbers zal aanspreken. Toch zal ook deze plaat vooral weer de fans van reggae bereiken.

Dit is Hollie Cook. Misschien niet zo scherp als op Twice, maar ze geeft dat album met Vessel of Love wel een heerlijk vervolg. In deze vorm gaat ze komende zomer zeker nieuwe zieltjes voor zich winnen. Laat de festivals maar komen!
Recensent:Robin Hogenboom Artiest:Hollie Cook Label:Merge Records
Cover H.C. McEntire - Lionheart

H.C. McEntire - LionheartAls frontvrouw van Mount Moriah is zangeres H.C. McEntire geen onbekende in...

Cover The Low Anthem - The Salt Doll Went To Measure The Depth Of The Sea

The Low Anthem - The Salt Doll Went To Measure The Depth Of The Sea Na een afwezigheid van vijf jaar keerde The Low Anthem in 2016 terug met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT