RECENSIE: Demi Knight - Budapest

Knight
recensie cijfer 2018-08-09 Demi Knight schopte het tot de halve finale van De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Een programma dat je niet direct zou associëren met Americana. Met Budapest ligt er nu haar eerste plaat. Een Amerikaans klinkende plaat die aansluit op het recente werk van Margo Price en terugvoert naar artiesten als Dolly Parton en Loretta Lynn. Demi Knight geeft een goede vertolking van net zulke sterke liedjes. Nederland heeft een levendig Americana circuit. Demi Knight zou daarbinnen zomaar een constante factor kunnen worden.

Budapest kent een mooie opbouw. De plaat gaat redelijk kalmpjes van start. Nummers als ‘Buried Gold’ en ‘Love The Same’ combineren pop met country. De melodietjes jengelen zachtjes voort. Knight laat horen goed verhalen te kunnen vertellen. Het melancholische verhaal van ‘Love The Same’ overtuigt.

Gelukkig biedt ze naarmate het album vordert meer variatie. ‘Somebody’s Missing You’ is een traditioneel countrynummer. Een liedje als ‘Hush’ doet, mede dankzij een prachtige steelgitaar, denken aan de grote muzikanten uit de Americana. Je hoort de liefde voor Lucinda Williams en John Hiatt. Met het afsluitende ‘Walk Of Shame’ levert Demi Knight vervolgens nog een stevige rocker. In al deze facetten bewijst Demi Knight dat ze meer dan goed opgelet heeft bij de rijke canon van de Americana.

Budapest is een sterk debuut. Demi heeft een liefde voor het brede spectrum van de Americana. Dit vertaalt de zangeres naar een plaat die geen moment verveelt. Haar stemgeluid leent zich net zo goed voor een stevige countryrocker als voor een klein gehouden singer-songwriter liedje. Dat benut ze op de plaat ten volle. De rode draad verliest Demi daarbij geen moment uit beeld. Dat maakt van Budapest een plaat waarmee Demi Knight ongetwijfeld prima de boer op kan in de levendige Americana scene in Nederland.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Demi Knight Label:Sonic Rendezvous
Juke

The Juke Joints - 35 Years Of Rock Rollin BluesEr is in ons land vrijwel geen podium meer te vinden waar de Juke Joints...

Flaata

Flaata, Ackles, Busk - The Gospel Album - A Thing Called Love Hier zal de naam FAB-3 door maar heel weinig mensen herkend worden, maar in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT