RECENSIE: Judy Blank - Morning Sun

Judy Blank
2018-09-18 Judy Blank deed in 2013 mee aan het tv-programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland en haalde daarbij de finale. Daar moest ze het afleggen tegen Michael Prins. In 2014 bracht ze haar debuutplaat When The Storm Hits uit, een album waarbij ze naar eigen zeggen een te geforceerd indiegeluid ten gehore probeerde te brengen. Hoewel haar debuut flopte, stond ze op podia van o.a. Lowlands en Pinkpop en Northsea Jazz.

Voor haar tweede album Morning Sun gooide de zangeres uit Aalst het over een andere boeg en wilde haar eigen geluid vinden. Zij vertrok daarom naar Nashville om daar in de Southern Ground Studios haar liefde voor country en Americana te vangen. Hier werkte ze samen met producer Chris Taylor, die eerder onder andere platen produceerde van The Wood Brothers (Judy’s grote inspiratie) en Miranda Lambert. Ook zijn op Morning Sun grote namen uit het country- en Americana-genre te horen. Gitarist Ethan Ballinger en pedal steel speler Smith Curry, die eerder op albums van o.a. Dolly Parton en Willie Nelson te horen waren, spelen op deze plaat een deuntje mee.

Het verschil met Blanks eerste plaat kan bijna niet groter zijn, maar duidelijk is dat zij haar vorm heeft gevonden. Het album heeft een zeer rijk geluid dat Americana, country en rootsmuziek tot een mooi geheel kneed. Thematisch gaat deze plaat over de liefde of twijfel daarbinnen en haar eigen plaats binnen de wereld. ‘1995’ is een mooi liedje waarop Blank zingt dat ze twijfelt of ze wel oud wil worden met haar vriend. Op ‘Tangled Up In You’ zingt ze over het stuklopen van de relatie. De thema’s die Blank soms bezingt vallen ook mooi samen met het afstand die zij neemt van haar vroegere imago.

En zo is Morning Sun meteen ook een goede titel voor dit hoofdstuk in Blanks leven. Dit album biedt een mooie nieuwe start waarbij Blank`s stem de volle ruimte krijgt en zij haar talent vol kan tentoonspreiden.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Judy Blank Label:V2 Records
Cover Certain Animals - Down The Rabbit Hole

Certain Animals - Down The Rabbit HoleThe Beatles namen ooit afscheid met het ‘Rooftop Concert’ op het dak van hun...

Cover Astral Swans - Strange Prison

Astral Swans - Strange Prison Strange Prison is het tweede album van de Canadese singer-songerwriter...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT