RECENSIE: Juneville - Obey The Heart

Juneville
2019-04-03 Obey The Heart is de tweede plaat van Juneville. De band uit Nijmegen hield de releaseparty van Obey The Heart begin van het jaar in het plaatselijke poppodium Doornroosje. Juneville zijn relatieve laatbloeiers. De bandleden, waarvan de meesten de eerste grijze haren hebben verwelkomt, zijn door vocalist Pieter Nabbe bij elkaar gezocht. De band bestaat naast Nabbe uit drummer Thomas Calis, (lead)gitarist Pieter Klaassen, gitarist Bart Spierings, bassist Gert-Jan Brust en toetsenist Thomas Dessing. Een ervaren clubje musici.

Juneville serveert ons met Obey The Heart een portie rootsrock voor met een vleugje Joe Cocker, Tom Waits, Nick Cave en Rolling Stones. De band laat zich ook inspireren door de americana van een band als Wilco. De muziek wordt op gepaste tijden voorzien van strijkers of blazers. Er zijn dan ook aardig wat gastmusici opgetrommeld voor het album.

De melodie en zanglijn van de song ‘Stand Our Ground’ (met Mellotron-sound) zijn schatplichtig aan Golden Earring’s ‘Another 45 Miles’. De track ‘Evening Train’, met vocale hulp van Lisa Ké doet denken aan de smaakvolle countryballads van Jimmy Webb (‘By The Time I Get To Phoenix’). In het bluesy en sinistere ‘Everywhere’ mag gastmuzikant André Manuel zich uitleven op leadgitaar en ‘Cold Day In Hell’ is een lekkere honky tonk song voorzien van blazers.

Juneville nam Obey The Heart op onder leiding van songwriter/producer B.J. Baartmans in zijn studio Wild Verband in Boxmeer. Dat levert een helder geluid op. De cd komt uit op Kroese Records, het label dat eerder albums uitbracht van The Cubical, The Shady Greys en PennyLeen.

Juneville verstaat het vak van het schrijven van goede songs. De ervaren musici en het aangename stemgeluid van Pieter Nabbe doen de rest. Toch klinkt het album als geheel wat braaf. Een iets rauwere sound zou de band geen kwaad doen. Het songmateriaal leent zich daar prima voor.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Juneville Label:Kroese Records
Cover David Gray - Gold In A Brass Age

David Gray - Gold In A Brass AgeHoewel David Gray een Engelsman is, is hij in Ierland het meest populair....

Cover Vök - In The Dark

Vök - In The Dark Wat is dat toch met dat IJsland? Net aan driehonderdduizend en nog wat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT