RECENSIE: Roosbeef - LUCKY

Roosbeef
2020-01-28 Na het verschijnen van Kalf, vijf jaar geleden alweer, werd het stil rond Roosbeef. Frontvrouw Roos Rebergen verhuisde naar Amerika en de toekomst van de band leek onzeker. Inmiddels is Rebergen weer terug in Antwerpen en heeft ze haar band weer om zich heen verzameld. Deze bestaat tegenwoordig uit drummer Tim van Oosten (Het Zesde Metaal), gitarist en toetsenist Tom Pintens (Het Zesde Metaal, Zita Swoon) en bassist, toetsenist en gitarist Pascal Deweze (Metal Molly, Sukilove, Chitlin' Fooks). Met deze band nam Rebergen het vierde Roosbeef-album Lucky op.

Lucky trekt de lijn van voorganger Kalf door, met overwegend rustige muziek. Wel is de gitaar nog verder naar de achtergrond verdwenen en horen we meer synthesizers. Daarnaast valt het op dat de productie, verzorgd door Pascal Deweze, vrij vlak en weinig dynamisch is. Hierdoor kabbelt Lucky soms een beetje voort.

Eén van de uitschieters op Lucky is de eerste single ‘Menselijke Mensen’, vooral door het eind waarin de volgende tekst wordt herhaald: “Toen ik nog jong en ongelukkig was. Oh, wat verlang ik
terug naar die tijd.
Maar geef de schuld niet aan de kinderen. Want ook de kinderen spelen het kwijt.” Zo kan alleen Rebergen ze schrijven.

Een andere uitschieters zijn ‘Noodaan’ en ‘Sterrenmeisje’. Hierin horen we nog een keer de jonge, onbevangen Rebergen die we leerden kennen op het debuutalbum Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten.

De andere nummers op Lucky zijn allemaal prima in orde, maar mede door de vlakke productie blijven ze niet echt hangen. Het is natuurlijk een goede zaak dat Roosbeef terug is, van dit soort volstrekt authentieke bands heb je er nooit genoeg, maar Lucky haalt het helaas niet bij de eerdere drie albums.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Roosbeef Label:Eigen Beheer
Cover ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead - X: The Goddless Void And Other Stories

...And You Will Know Us By The Trail Of Dead - X: The Goddless Void And Other Stories X: The Godless Void And Other Stories heet het tiende album van And You...

Cover The Kik - Jin

The Kik - Jin ’s Lands bekendste Nederbietband gooit het op het vierde reguliere album Jin...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT