RECENSIE: Bleed The Dream - Killer Inside

Bleed the Dream - Killer Inside
2007-08-04 Het intro ‘Voices’, de albumhoes, de bandnaam en de titels van nummers geven Bleed the Dream een gewelddadiger imago dan bij nader inzien blijkt. De muziek op het album Killer Inside klinkt vrij zomers en de weinige scheldwoorden zijn zelfs gecensureerd. Het nummer met de melodie die misschien wel het meest blijft hangen, ‘Vampires… Don’t kill for the money’, zou om die reden een goede single zijn. Wat dreigender met meer screaming en grunts is de eerste single van dit album: ‘Closer’. Op ‘Considering.. This time it was me’ laat zanger Holmes ons zijn stemgeluid van heel dichtbij horen.

De band maakt deel uit van de Amerikaanse Vans Warped Tour 2007, wat twee maanden lang bijna iedere dag optreden betekent. Daarnaast zijn ze support act geweest van My Chemical Romance, The Used en Hawthorne Heights. Dat de bandleden van muziek uit alle genres houden, van country tot metal en van pop tot hardcore, is terug te horen in het genre van Bleed the Dream. Het is een beetje punk, rock, nu-metal en emo, maar ook weer niet. Een beetje LostProphets, My Chemical Romance en 30 Seconds to Mars, maar dan minder dramatisch.

Een verklaring voor het hoofdthema ‘dood’ op dit album is waarschijnlijk het feit dat het een tribute aan voormalig drummer Scott Gottlieb is, wie zijn gevecht tegen kanker verloor in april vorig jaar. De mannen zijn al weer druk met het maken van een opvolger van dit album. Laat maar komen. Of het erg vernieuwend of origineel is, is niet interessant. Het klinkt gewoon lekker.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Bleed The Dream Label:Bodog Music
Hopewell - Beatiful Target

Hopewell - Beautiful Targets Hopewell werd opgericht door Jason Russo, bekend van de band Mercury Rev....

The Enemy - We'll Live and die

The Enemy - We´ll Live and Die in these Towns De band: Nóg zo’n “The” bandje. Nóg een Myspace bandje. Nóg een bandje...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT