RECENSIE: Hellsongs - Hymns of the Key of 666

Hellsongs – Hymns In The Key Of 666
2008-08-25 Metal is hard, metal is met je haren in de rondte zwaaien, metal is veel bier drinken, metal is lekker met je medemens pitten en zo zal metal gerust nog een hoop meer dingen zijn. Hellsongs doet de hiervoor genoemde dingen ook. Naja, op één puntje na. De hardheid is er bij deze band wel van af. Hellsongs schotelt je op Hymns In The Key Of 666 maar liefst tien zoetsappige metal covers voor, welke allemaal akoestisch gespeeld zijn. ‘The hardest and most courageous style in heavy metal is to play soft’ verklaart de band.

Naar aanleiding van dit idee kunnen we onder andere ‘The Trooper’ en ‘Run To The Hills’ horen van Iron Maiden, ‘Paranoid’ van Black Sabbath en ‘Seasons In The Abyss’ van Slayer. Allemaal leuk en aardig maar met deze cd kun je geen zak. Niemand zit te wachten op een akoestische versie van Slayer, Black Sabbath of Iron Maiden. Ook kan er hierop niet gepit worden en bier zal er niet veel vloeien, eerder een wijntje met wat kaas in de lokale schouwburg. Haren zullen ook niet in de rondte zwaaien maar netjes opgestoken zijn.

Het krijgt de naam ‘Lounge Metal’. Wie weet zal het nog eens gedraaid worden op leuke bedrijfsborrels of politieke feestjes. Kan iedereen het er gelijk over hebben dat de muziek van vroeger toch beter was.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Hellsongs Label:Bodog Music
One Day as a Lion - One Day as a Lion

One Day as a Lion - One Day as a LionZack de La Rocha, de man achter het politieke en vocale gedeelte van Rage...

ABC – Traffic

ABC - Traffic ABC had begin jaren ’80 een hele reeks hits, waaronder ‘The Look Of Love’,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT