RECENSIE: The Reds, Pinks and Purples - Uncommon Weather

RPP
2021-10-12 Muzikant Glenn Donaldson is op dreef. Slechts zes maanden na You Might Be Happy Someday wordt de opvolger, Uncommon Weather al uitgebracht. Kijkend naar de artwork van beide platen is de link gemakkelijk te leggen, en dat hoor je ook: het klinkt als een ware follow up. Mocht de nostalgisch klinkende tweede plaat van de Amerikaan je zijn bevallen, dan zal je de meest recente, derde plaat ook zeker waarderen.

The Reds, Pinks And Purples is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, een echte one man band, en alles wat je hoort op dit album is dan ook toe te schrijven aan Glenn Donaldson. Tot hij zijn eerste album onder dit pseudoniem uitbracht, verbond hij zich zelfs niet aan een platenlabel en bleef hij volledig onafhankelijk. Deze vrijheid heeft Donaldson goed gedaan en hij heeft zichzelf dan ook weten te ontwikkelen tot de talentvolle muzikant die hij tegenwoordig is. Bij deze ontwikkeling hoorde ook het vinden van een eigen sound, die Donaldson gevonden heeft in het geluid van de jaren ’80, dat visueel doet denken aan vergeelde familiefoto’s die mooie herinneringen bij je oproepen.

Terwijl de muziek op Uncommon Weather over het algemeen getypeerd wordt door een opgewekte en fijne energie, brengen de vocalen van Donaldson een wolkje aan de blauwe hemel. Warm, lichtelijk breekbaar en soms wat weemoedig, maar door de synthesizers en akoestische gitaar wordt er een goed, lichter klinkend tegenwicht geboden. Terwijl de teksten zich ook prima lenen voor een ballad, is het de muziek die hier de sfeer van de tracks, en daarmee het volledige album bepaalt. Het houdt Uncommon Weather licht, luchtig en soms zelfs wat dromerig. Iets wat er voor zorgt dat tekstregels als “I woke up sober and alone” een heel andere lading krijgen. Ondanks dat blijft Uncommon Weather een warme, zorgeloze, voortkabbelende plaat. Eentje van slechts vijfendertig minuten, maar het zou niet erg zijn geweest als deze wat langer had geduurd.
Recensent:Myrthe Giesen Artiest:The Reds, Pinks and Purples Label:Tough Love Records
Cover William Doyle - Great Spans Of Muddy Time

William Doyle - Great Spans Of Muddy TimeZes jaar geleden nam William Doyle afscheid van zijn alter-ego East India...

Cover Murcof - The Alias Sessions

Murcof - The Alias Sessions De Mexicaan Fernando Corona weet al sinds 1998, al dan niet gebruikmakend van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT