RECENSIE: Jungle - Loving In Stereo

Jungle
2021-10-25 Als je Loving In Stereo van Jungle met een tijdmachine naar begin jaren tachtig zou kunnen sturen, dan had radiolegende Ferry Maat hem honderd procent zeker in zijn Soulshow gedraaid. De 700.000 mensen die elke donderdagavond hun radio afstemden op Hilversum 3, zoals 3FM toen nog heette, zouden hooguit bij ‘Romeo’ verrast zijn door de rap. Voor de rest zou dit album naadloos tussen de soul-, funk- en discohits passen. Toch kun je daaruit niet concluderen dat dit album gedateerd klinkt. Deze neo-soul is net zo tijdloos geworden als blues, hardrock en disco.

Jeugdvrienden Josh Lloyd-Watson en Tom McFarland werden echter pas eind jaren tachtig geboren. In 2013 startten zij Jungle met een echte DIY plaat, die goud bereikte in hun thuisland. Op dit derde album van de Britse band tillen zij de productie naar een nieuw niveau. Het bevat voor het eerst gastartiesten zoals Bas, die ‘Romeo’ rapt, waardoor een extra dimensie wordt toegevoegd. In een interview op de lifestyle website van energydrink fabrikant Red Bull vertellen zij dat het album precies is geworden zoals zij het hadden bedoeld. Ze hebben er dan ook riant de tijd voor genomen. Het album was eind 2019 al grotendeels klaar. Toch hebben ze heel bewust de release uitgesteld om niet midden in een pandemie uit te komen. En in de tussenliggende tijd hebben ze een hoop nummers opnieuw uitgevonden. Het levert een swingend setje songs op.

Wat opvalt is dat die songs kort zijn. De single ‘Keep Moving’ is met vier minuten de langste. Maar liefst de helft van de veertien tracks blijft zelfs onder de drie minuten. Dat komt omdat er weinig tijd voor de afronding wordt genomen. Soms stopt het vrij abrupt. Dat houdt er wel lekker de vaart in en zorgt voor voldoende afwisseling. Het minst sterke element is de zang. Die is in de mix vrij ver naar de achtergrond gezet. Misschien omdat J en T zelf ook wel door hebben dat zij vrij middelmatige zangers zijn. Als je hier een sterke leadzanger bij denkt zou je goud in handen hebben. Toch doet Loving In Stereo precies wat je er van kan verwachten. Het geeft je een blij gevoel en dwingt zelfs de meest stijve hark tot draaien met de heupen.
Recensent:Dave Stam Artiest:Jungle Label:Mattan Records
Cover Jade Bird - Different Kinds Of Light

Jade Bird - Different Kinds Of LightPowervrouw. Dat woord komt op tijdens het afspelen van Different Kinds Of...

Cover Savelli-Zanotti - Italian Kid

Savelli-Zanotti - Italian Kid Alex Savelli is een Italiaans producer en multi-instrumentalist en is min of...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT