RECENSIE: Kelly Willis - Translated from Love

Kelly Willis - Translated from love
2007-07-24 Na een blik op de hoes, waar Kelly Willis in een louche diner lijkt te zitten, vermoed ik met de Amerikaanse Ilse de Lange van doen te hebben. In feite moet die volgorde omgekeerd zijn, maar aangezien Kelly Willis in Nederland niet bekend is, is het niettemin een mooi geheugensteuntje. Translated from Love is haar eerste cd in vijf jaar en haar ”Most sonically adventurous album to date”, aldus het begeleidende schrijven.

Het eerste nummer is ‘Nobody Wants To Go To The Moon’ en is gek genoeg precies wat je veracht. Een degelijk country-pop nummer. ‘Don’t Know Why’ is iets avontuurlijker en doet in de verte een klein beetje denken aan ‘The Logical Song’ van Supertramp. Daar is vooral het kenmerkende orgel debet aan. Het kan ook verkeerd uitpakken. Het vreemde eighties orgel op ‘Teddy Boys’ klinkt nogal misplaats.

Klassieke Americana is ook terug te horen op de cd, compleet met banjo en slide-guitar. ‘Losing You’en ‘Stone’s Throw Away’ zijn prima nummers om bij weg te dromen onder het genot van een glas bourbon! Eveneens rustig, maar minder autheniek en origineel is ‘Too Much To Lose’. Voor ‘The More That I’m Around’ en ‘I Must Be Lucky’ geldt een beetje de strekking van het eerste nummer, gelijk vertrouwd.

Ondanks dat Kelly Willis de ”Golden Goddess” van de alternatieve country wordt genoemd, is bij mij de vonk niet overgeslagen. Het is absoluut een lekker schijfje, maar echte hoogtepunten ontbreken jammer genoeg.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Kelly Willis Label:Ryko Disc
Will Haven - The Hierophant

Will Haven - The HierophantHet in Florida gestationeerde Bieler Bros Records gaf Will Haven "creative...

Reel Big Fish - Monkeys for Nothing

Reel Big Fish - Monkeys For Nothin' and the Chimps for Free Het meegeleverde persbericht leert ons dat de heren van skapunk-gezelschap...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT