RECENSIE: The Dirty Denims - Raw Denim

D D
2021-12-07 The Dirty Denims zijn echte live beesten. De band bestaat inmiddels 15 jaar en komt nu met het eerste live album Raw Denim.

Op de nieuwe plaat staan 3 nieuwe nummers de singles. ‘Fit In Stand Out’ ‘Even when i’m wrong i’m right’ en vorige maand kwam ‘Gotta Run’ out.
In totaal 15 nummers in 57 minuten rock in de stijl van Status Quo, AC/DC en Suzie Quatro. De live feel is goed gepakt in de opnames. Koop je de vinyl versie dan krijg je 1 nummer extra.

De plaat opent met ‘Ready, Steady, Go!’ waar je na het intro benieuwd bent hoe de stem van frontvrouw Mirjam Sieben uit de speakers gaat knallen. Het is een stem die past bij de stijl van de The Dirty Denims: energiek en vast.

Hoogtepunten zijn ‘Dirty Job’ met een heerlijke gitaarsolo in een straf tempo en de live klassieker ‘Last Call For Alcohol’ De feestjes van The Dirty Denims duren tot sluitingstijd van menig bar / zaal waar men optreedt.

De tweede single ‘Even When I’m Wrong I’m Right’ begint stevig met een mooi basloopintro. Daarna verzandt het een beetje in de mix met teveel tegelijk. Halverwege als de bas van Marc Eijkhout weer centraal staat en de gitaar goed invalt komt het toch weer goed met dit nummer. Dit nummer heeft de meeste live feel van de hele plaat.

De plaat is zonder publiek opgenomen op 1 dag in hun opnameruimte in Eindhoven. In coronatijd was daar voldoende tijd voor door alle afgelastingen. De live feel zit er dan ook zeker prima in.
Toch mist er wat variatie omdat live muziek zich ook wat meer leent in langere uitvoeringen, wat extra accenten met langere gitaarsolo’s en wat solomomenten van ieder bandlid. Anderzijds staan de The Dirty Denims ook voor pakkende nummers zonder overbodige franje en dat is ook wat Raw Denim biedt.

Na beluistering is de conclusie dat dit een mooi visitekaartje is voor de band die al 15 jaar met plezier en enthousiasme de podia verovert. Een best of van 15 jaar The Dirty Denims die verpakt is in een live concept, maar dat eigenlijk niet is. De toegevoegde waarde van recorded live is beperkt maar dat is ook juist de kracht van de The Dirty Denims. Geen poespas maar recht toe recht aan knallen. ”Make us look good” zingt Mirjam en dat doet deze plaat dan ook, waarbij het beste van The Dirty Denims naar boven wordt gehaald. ‘Make Us Look Good’ heeft gitaren waarbij je gewoon het AC/DC tandem hoort. Zoals bij elk live optreden duurt het altijd even voordat je echt gegrepen wordt, maar op Raw Denim<í> kan je vanaf ‘Roll The Dice’ tot en met ‘Famous’ niet meer stil zitten voor je stereo en wordt het tijd om mee te swingen en een laatste biertje te pakken voordat het sluitingstijd is.
Recensent:René Obdeijn Artiest:The Dirty Denims Label:Eigen Beheer
Cover Turnstile - Glow On

Turnstile - Glow On Turnstile is een hardcore band uit Baltimore (Maryland, USA) waar zij met...

Cover Jesse Malin - Sad And Beautiful World

Jesse Malin - Sad And Beautiful World Jesse Malin (1968) was ooit een streetwise straatschoffie uit Queens (NY)....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT