RECENSIE: Captives - Lost Souls

Caskets
2022-07-17 Caskets is een jonge band uit het Verenigd Koninkrijk en wordt gevormd door Matthew Flood (zang), Benji Wilson en Craig Robinson (beiden op gitaar), Chris McIntosh (bas) en James Lazenby (drums). Dit stelletje jonge honden wil de wereld gaan veroveren met hun debuutplaat Lost Souls. Dat proberen ze met een mix van nu-metal, emo-rock en een vleugje pop. Dat er al duizenden bands rondlopen die uit dezelfde ruif eten deert ze blijkbaar niet, want misschien denken zij wel de nieuwe Bring Me The Horizon te zijn, om maar eens een naam te noemen, al klinken ze daar nu nog veel te lief voor. Jeugdige overmoed? De tijd zal het leren.

Feit is dat Lost Souls een sterk geproduceerde plaat is met elf toegankelijke liedjes met kop en staart. De ruige riffs zorgen er voor dat de vaak veel te zoetig overkomende melodietjes net voldoende credibility krijgen. Gelukkig voor de heren is er, zeker bij bakvisjes, een onverzadigbare markt voor vijf semi-ruige ‘mooi-boys’ en waarschijnlijk gokken de jonge heren op die markt. Beetje emo teksten er bij en hoppa we kunnen zo de festivalweide op. Er gaan dan zeker wat traantjes geplengd worden bij de vijftienjarigen op de eerste gelederen. Songs met titels als ‘Hold Me now’, ‘Glass Heart’, ‘Lose Myself’ en ‘Drowned In Emotion’ helpen daar ongetwijfeld bij.

Alle liedjes op Lost Souls zijn opgebouwd volgens het zelfde stramien van rustig gezongen couplet en iets ruiger gezongen refreinen. We horen de jonge keeltjes de refreintjes al mee kirren. Natuurlijk mag halverwege de verplichte semiballad in de vorm van ‘Hopes & Dreams’ niet ontbreken, waarna het album verder gaat zoals het begon.
Het rete commerciële Lost Souls is een album dat bij liefhebbers van dit genre een dikke vijf sterren gaat scoren. Als je wat meer diepgang zoekt dan ben je bij de voorspelbare, eendimensionale hap-slik-weg emo-rock van Caskets aan het verkeerde adres.
Recensent:Jan Didden Artiest:Captives Label:SharpTone Records
Cover The Vaughns - Rom-Coms & Take-Out

The Vaughns - Rom-Coms & Take-Out The Vaughns is een duo uit Springfield, New Jersey (USA). Het tweetal...

Trash

Trash Boat - Don`t You Feel Amazing? Trash Boat is een band uit St. Albans (UK) die in 2014 debuteerde met de EP...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT