RECENSIE: Alabama 3 - M.O.R.

Alabama 3 - M.O.R.
2007-11-07 "The best live band in Britain ... they are Alabama 3 and they are back to steal your children" schreeuwt de bij het album M.O.R. bijgevoegde biografie. Verder verkondigt de negenmansformatie dat ze zonder twijfel de grootse American act zijn die Groot-Brittannië ooit heeft voortgebracht. Met dergelijke berichten van zelfverheerlijking krijg ik op de een of andere manier altijd een beetje onaangenaam gevoel en dus des te meer een reden om eens even heel kritisch te gaan luisteren.

Alabama 3 is in ieder geval wel van alle markten thuis, want op dit 63 minuten durende album zijn werkelijke alle denkbare muziekstromingen wel ergens terug te vinden. Het is een grote mix van rock, pop, funk, hiphop, techno, new-age, country & western, rap, reggae en alles wat hierbij een beetje mee samen hangt. Alabama 3 is overigens bekend geworden van de sounddtrack van The Sopranos en dat is in ieder geval een feit dat telt.

M.O.R is geen eenheidsworst of doorsnee ‘middle of the road’ muziek en dat maakt de cd op de een of andere manier toch wel uniek. Als ik een gevoel moet weergeven waarmee de band enigszins te vergelijken is, kom ik al snel op een zwaar opgepoetste uitvoering van de Amerikaanse band The Fun Lovin’ Criminals terecht. Misschien een niet direct voor de hand liggende vergelijking, maar qua stemgeluid en melodieën brengt Alabama 3 eigenlijk hetzelfde gevoel op me over. De zanger van de band heeft in elk geval lang genoeg met whisky gegorgeld om eenzelfde stemgeluid te krijgen.

Muzikaal klinkt de cd M.O.R.behoorlijk pompeus en is er duidelijk veel aandacht besteed aan de productie ervan. Het geheel klinkt goed afgemixt en het geluid is verrassend vol en helder te noemen. Wellicht is de band op het podium een fantastische act. Iets in mij zegt dat je op het podium oren en ogen te kort komt bij Alabama 3. Muzikaal maakt het helaas op mij niet erg veel emoties los.
Recensent:Bert Reinders Artiest:Alabama 3 Label:One Little Indian Ltd
Babyshambles - Shotters Nations

Babyshambles - Shotters NationLevende legende Pete Doherty en consorten hebben weer een album afgeleverd....

Pink Floyd - The Piper At The Gates Of Dawn

Pink Floyd - The Piper at the Gates of Dawn Als je de Nederlandse en internationale muziekbladen een beetje volgt, kan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT