RECENSIE: Blaqk Audio - CexCells

Blacq Audio - Cexcells
2007-10-08 Wie Sing To Sorrow en Decemberunderground van AFI (A Fire Inside) in huis heeft voelde al een muzikale verandering aankomen. De ooit zo harde hardcore band werd langzaam een electro-rock groep, waar gitarist Jade Puget steeds meer keyboard -en programmeerstukken in vervult. De nummers ‘37mm’ en ‘Love Like Winter’ van het laatste album waren zelfs niet eens voor AFI bedoelt, maar voor een side-project, Blaqk Audio genaamd. Een project waar de liefde voor elektronische muziek eindelijk geuit kan worden.

In het geheim heeft de vierendertig jarige Puget al zo’n zeven jaar verschillende ideeën bedacht en besloot deze onlangs met zijn bandmaat Davey Havok op te nemen. Het resulteerde in twaalf nummers, drie bonus tracks en twee extra nummers als b-sides. Dit alles te vinden op het debuutschijfje CexCells. Onder de bonusnummers zit tevens een cover van Blur’s ‘Girls & Boys’, welke een echte Blaqk Audio draai heeft gekregen.

De tweeëndertig jarige Havok is enkel in clean vocals te horen op de nummers en doet dit erg goed. De titel van hun eerste single ‘Stiff Kittens’ (tevens de opener) mag dan met een knipoog naar Joy Division zijn, het is toch echt harde electro wat we horen in dit nummer en blijkt totaal niet geïnspireerd door de Engelse band. Dat de muziek van het duo al snel geaccepteerd wordt in de scene blijkt aan de samenwerking met synthpop grootheden Assemblage 23, maar ook op eigen houtje lukt het makkelijk. Opzwepende nummers als ‘Snuff On Digital’ en ‘Semiotic Love’ zouden zo een clubhit kunnen worden, maar ook rustigere als ‘Where Whould You Like Them Left?’ en ‘The Love Letter’ zijn erg indrukwekkend.

In 2000 maakte de AFI frontman reeds een uitstapje met het project Son of Sam - dit samen met leden van Samhain en Danzig. Dit bleef echter steken bij slechts één album, hopelijk wordt het huidige project iets serieuzer aangepakt en heeft het een langere duur. Want dit klinkt perfect, hopelijk plakken de twee er ook een klein promotie rondje aan vast...
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Blaqk Audio Label:Interscope / Universal
Divine Heresy - Bleed the Fifth

Divine Heresy - Bleed the Fifth!Wanneer een band de naam Divine Heresy (Goddelijke Gelovers) draagt,...

Stone Dust – Captain Storm’s Travels

Stone Dust - Captiain Storm's Travels Van coverband naar een band met eigen repertoire. Een stap die veel groepen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT